Novak Đoković osvojio šesti Wimbledon i 20. Grand Slam turnir

Nedjelja, 11. srpnja 2021. 19:05 Napisao/la  SC
Novak Đoković
Novak Đoković

Novak Đoković ušao je u povijest svjetskog tenisa!

Srpski tenisač pobijedio je u finalu Wimbledona Talijana Mattea Berrettinija sa 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 i time osvojio 20. Grand Slam u karijeru.

Time se izjednačio po broju osvojenih turnira s Rafom Nadalom i Rogerom Federerom.

Najbolji tenisač današnjice izgubio je prvi set, a onda je prema običaju dignuo razinu igre taman onoliko koliko je trebalo da ostvari povijesni trijumf:

- Ovo je bilo više od bitke, čestitam Matteu i njegovoj obitelji, siguran sam je pred njim velika karijera, ovo je tek početak. Ostvario sam dječji san, ovo je velika čast i privilegija. Kao sedmogodišnji klinac kod kuće sam složio ovaj trofej od materijala koji sam imao, danas stojim sa šestim trofejom, kazao je Đoković.

Evo što mu znači da se izjednačio s Nadalom i Federerom:

- Znači da nitko od nas neće prestati igrati! Moram odati veliko priznanje Rogeru i Rafaelu, dvojici najvećih igrača protiv kojih sam igrao u karijeri. Kada sam ušao u TOP-10, tri godine trebalo mi je da počnem igrati na njihovoj razini. Zadnjih nekoliko sezona igram na visokoj razini, nadam se da nije kraj, rekao je Đoković koji nije zaboravio zahvaliti najvažnijim ljudima u njegovom životu među kojima je Goran Ivanišević:

- Hvala mom timu koji je ovdje, supruga, djeca i moja obitelj nisu mogli doći, volim vas, hvala vam! Ovo je individualni sport, ali na kraju dana smo momčad. Ljudi iz moga tima vide me u drugačijem svjetlu, zahvaljujem im na strpljenju, kazao je Đoković, koji je na kraju morao odgovoriti na pitanje tko će pobijediti u finalu EURO-a:

- Stavljate me u neugodno poziciju, veliki sam nogometni fun i želim uživati u nogometu večeras, kazao je Đoković, inače osvjedočeni navijač talijanske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.