AUSTRALIAN OPEN

Novaku Đokoviću ukinuta viza

Četvrtak, 06. siječnja 2022. 11:41 Napisao/la  SC

Đoković u karantenskom hotelu čeka odluku vlasti

Novak Đoković
Novak Đoković

Novak Đoković najmanje će do ponedjeljka boraviti u Australiji, u ponedjeljak bi sud trebao odlučiti o žalbi koju su podnijeli Đokovićevi odvjetnici.

Đoković je s aerodoroma prepraćen u karantenski smještaj zvučnoga imena Park Royal, što je inače objekt u kojem su smješteni migranti.

Ispred hotela okupile su se dvije skupine prosvjednika, jedni su oni koji prosvjeduju da se iz hotela puste zatvoreni migranti, a drugi su Đokovićevi navijači koji čitavo vrijeme bodre najboljeg tenisača svijeta.

Da se ne nada da bi mogao zaigrati na Australian Openu potvrdio je i sam tenisač, koji je na svojoj internetskoj stranici iz rasporeda izbrisao turnir kojega je osvojio devet puta.

Kao što je poznato, Đoković se nije htio cijepiti, pa je otputovao za Australiju nakon što mu je liječnički odbor Australian Opena dozvolio igrati na prvom Glam Slamu ove godine u povlaštenom statusu što se tiče (ne)cijepljenja.

Đoković je trebao steći povlašteni status na temelju liječničkih potvrda da je prebolio koronavirus što je izazvalo lavinu negativnih reakcija.

Prvo su se pobunili ostali tenisači, vrlo brzo uznemirila se cijela autralska javnost, sve glasniji javni prosvjedi od Đokovića su stvorili više politički nego epidemiološki problem.

Na kraju je presudila politika zbog čega je Srđan Đoković metaforički pozvao na srpski ustanak.

Jednim manjim dijelom navijači su ga i poslušali, skupina teniskih zaljubljenika u Beogradu je teniskim lopticama gađala australsko veleposlanstvo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.