POLITIČKI ILI EPIDEMIOLOŠKI PROBLEM Novak Đoković čeka vizu na aerodromu upravo onako kao što je najavio australski premijer Scott Morrison

Srijeda, 05. siječnja 2022. 18:58 Napisao/la  SC

Australska javnost ogorčeno reagirala kada je saznala da će Đoković igrati iako nije cijepljen

Novak Đoković čeka vizu na aerodromu upravo onako kao što je najavio australski premijer Scott Morrison

Novak Đoković boravi u sobi na aerodromu u Melbournu i čeka da mu australske vlasti odobre ulaznu vizu.

Kao što je poznato Đoković je dobio dopuštenje liječničkog odbora Australian Opena da igra na prvom Glam Slamu ove godine u povlaštenom statusu što se tiče (ne)cijepljenja.

Najbolji tenisač na svijetu prije odlaska u Australiju objavio je da je dobio medicinsko izuzeće, međutim po dolasku u Melborune odbijena mu je viza.

Đoković je navodno priložio potvrdu srpskih liječnika da ne mora biti cijepljen budući je prebolio koronavirus, ali granična australska policija sumnja u vjerodostojnost dokumentacije.

Osim toga Đoković je navodno podnio zahtjev za pogrešnu radnu vizu temeljem koje ne može dobiti medicinsko izuzeće.

Asutralski mediji počeli su spekulrati da se situacija otela kontroli, Đokoviću prijete imigracijski pritvor, kao i protjerivanje u zemlju porijekla.

Dojam je da Đoković sve više postaje politički nego epidemiološki problem, australska javnost ogorčeno je reagirala kada je saznala da će Đoković igrati iako nije cijepljen.

Upravo onako kao što je najavio australski premijer Scott Morrison:

- Svatko tko traži ulazak u Australiju, mora se ponašati u skladu s našim zahjtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije cijepljen, mora pokazati prihvatljiv dokaz da se ne smije cijepiti. Ako taj dokaz nije dovoljan, bit će poslan idućim avionom nazad kući, kaže premijer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.