ODGOĐENA ODLUKA Novak Đoković čeka odluku saveznog suda na žalbu, ministar za imigraciju poništio vizu najboljem tenisaču na svijetu

Petak, 14. siječnja 2022. 14:24 Napisao/la  SC

Ministar  Alex Hawke  diskrecijsku odluku temelji na očuvanju zdravlja i dobrog reda u javnom interesu, što god to značilo

Novak Đoković čeka odluku saveznog suda na žalbu, ministar za imigraciju poništio vizu najboljem tenisaču na svijetu

 Nakon što mu je australska vlada uskratila vizu, Novak Đoković žalio se sudu koji mu je vizu odobrio.

Sudac Kelly zabranio deportaciju do konačne odluke suda, sljedeće saslušanje zakazano je u nedjelju u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Do 22 sati po hrvatskom vremenu Đoković bi trebao ostati na slobodi, nakon toga slijedi ispitivanje prije odluke suda.

Sudac Kelly očito je odlučio da više neće sudjelovati u pravosudnom cirkusu, pa je suđenje prebacio na savezni sud.

Kelly je Đokoviću odobrio vizu s obrazloženjem da se srpski tenisač nije ogriješio o australske zakone.

Međutim, ministar za imigraciju Australije Alex Hawke poništio je vizu u petak, u obrazloženju je naveo da je iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama, diskrecijsku odluku temelji na očuvanju zdravlja i dobrog reda u javnom interesu, što god to značilo.

Nema sumnje da je odluka o deportaciji politički motivirana nakon što je većina australskog javnog mnijenja negativno reagirala zbog Đokovićeva neodgovornog ponašanja nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus.

Iako je prema nalazu bio pozitivan, Đoković je nastavio društveno aktivan život kao da se ništa nije dogodilo, čak je putovao u Španjolsku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.