ATP ZAGREB INDOORS

Marin Čilić u četvrtfinalu

Četvrtak, 07. veljače 2013. 20:05 Napisao/la  SC

Osmina finala: Čilić (Hrvatska, 1) - Žemlja (Slovenija) 6:2, 6:3

Prvi nositelj Zagreb Indoorsa Marin Čilić lakoćom se plasirao u četvrtfinale nakon rutinske pobjede protiv 60. igrača svijeta Slovenca Grege Žemlje od 6:2, 6:3. Žemlja je zaprijetio tek sredinom drugog seta, no nije niti to bila ozbiljna prijetnja gotovo savršenom tenisu Marina Čilića.

Rezultati
PBZ Zagreb Indoors, osmina finala: Kavčič (Slovenija) - Baghdatis (Cipar, 6) 3:6, 7:6(2), 6:4, Rosol (Češka) - Cipolla (Italija) 6:4, 2:6, 6:3, Melzer (Austrija, 4) - Devvarman (Indija) 1:6, 7:6(5), 6:2, Haase (Nizozemska) - Kližan (Slovačka, 5) 6:2, 4:6, 6:4, Petzschner (Njemačka, Q) - Marcan (Hrvatska, LL) 6:3, 6:4, Čilić (Hrvatska, 1) - Žemlja (Slovenija) 6:2, 6:3.

Prvi hrvatski reket svoj je prvi od tri breaka napravio u četvrtoj igri prvoga seta za vodstvo 3:1, a potom je i potvrdio stečenu prednost i praktički osigurao prvi set. Marin je do kraja prvoga seta stigao i do drugog breka koji mu je donio i set sa 6:2 nakon što je iskoristio drugu set loptu.

Prva četiri gema drugoga seta protekla su mirno a onda su krenuli već spomenuti problemi za prvoga nositelja. Žemlja je pohvatao "konce" igre, pritisnuo Čilića te u petom gemu drugog seta stigao do tri break lopte. Marin je to spasio, ali je Žemlja stigao i do četvrte prilike za oduzimanje Čilićeva servisa.

Niti u tome nije uspio pa je Marin poveo sa 3:2. U idućem gemu Slovenac pada u svojoj igri i na 0:30 radi dvostruku pogrešku, što zatim fenomenalnim poenom Čilić pretvara u novi break i 4:2. Idućim gemom Čilić potvrđuje prednost i stiže na gem od četvrtfinala.Do kraja dvoboja oba tenisača zadržavaju svoje servise i Čilić dolazi do lake pobjede od ukupnih 6:2, 6:3 i dvoboja protiv još jednog Slovenca Blaža Kavčiča.

Bivši osvajač PBZ Zagreb Indoorsa Marcos Baghdatis, koji je u Domu sportova bio pobjednik 2007. godine, a lani polufinalist, ovaj je put zapeo već u 2. kolu. Sa 3:6, 7:6 (2), 6:4 svladao ga je Slovenac Blaž Kavčič, izborivši tako treći put plasman u četvrtfinale na ATP turnirima. Nakon tog poraza Cipranin je odustao od daljnjeg nastupa u konkurenciji parova, gdje je s Rusom Južnjijem branio naslov. Razlog je ozljeda noge.

Osim Baghdatisa, šestog nositelja, od postavljenih igrača otpao je i Slovak Martin Kližan, kojeg je sa 6:2, 4:6, 6:4 svladao Nizozemac Robin Haase, kojem je ovo već treći ulazak u četvrtfinale Zagreba. Hoće li ovaj put otići i dalje od toga odlučit će se u dvoboju s Philippom Petzschnerom, koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od sretnog gubitnika Dine Marcana. Mladi Riječanin ušao je u glavni turnir nakon što je drugi nositelj Andreas Seppi odustao od nastupa zbog visoke temperature.

- Rekli su mi da sam najsretniji čovjek ne svijetu, jer ne samo što sam ušao kao "lucky loser", nego sam odmah otišao u 2. kolo. Jutros me probudio Seppijev kondicijski trener Dalibor Širola, a puls mi je otišao "na petsto", što se vidjelo valjda i na prvih nekoliko gemova ovog meča - rekao je Marcan poslije meča u kojem Nijemac Petzschner nije bio suočen ni sa jednom "break" loptom.

Blizu poraza bio je četvrti nositelj Jurgen Melzer, koji je sa 1:6, 7:6 (5), 6:2 pobijedio Somdeva Devvarmana, i to nakon što je Indijac u "tie-breaku" vodio 5-3, no potom je izgubio četiri poena zaredom.

Fotogalerija Daniel Kasap i Marko Prpić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.