Ivan Ljubičić prokomentirao neobičan slučaj Jannika Sinnera

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. 09:57 Napisao/la  SC
Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić

Ivan Ljubičić prokomentirao je za Sky Sport slučaj prvoga tenisača svijeta, Jannik Sinner igra na US Openu iako je dvaput bio pozitivan na doping testu:

- Malo ljudi misli da je Jannik stvarno pokušao učiniti nešto zabranjeno. Koliko čitam i čujem, mnogi su naši kolege pomalo iznenađeni procesom kroz koji je prošao Jannik i koji nitko prije njega nije prošao. Što se samog fizioterapeuta tiče, nitko mu ne zamjera. Mnogi će drugi, nakon greške Jannikova tima, pokušati još više paziti na sve proizvode koje uzimaju i koriste, jer WADA je sve žešća u borbi protiv dopinga. Sve je teže, ako ćemo iskreno. Mi tenisači uvijek putujemo, možda se nađete na drugom kraju svijeta pa vam treba aspirin, nešto, a nikad ne znate što ćete naći unutra. To su situacije koje čine život profesionalnog tenisača vrlo kompliciranim, kazao je Ljubičić.

Sinnerovi odvjetnici uložili su žalbu na suspenziju, neovisni sud donio je odluku da se Sinner  nenamjerno kontaminirao zabranjenim sredstvom (Clostebol) tijekom masaže.

Sinner je zbog toga odlučio prekinuti suradnju s trenerom Umbertom Ferrarom i fizioterapeutom Giacomom Naldijem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.