Ivan Dodig zamijenio ozlijeđenog Keija Nishikorija na ekshibiciji u Kooyongu, pa izgubio u tri seta od Berdycha

Srijeda, 09. siječnja 2013. 20:08 Napisao/la  SC

U noći sa srijede na četvrtak Dodig će igrati protiv Kanađanina crnogorskih korijena Miloša Raonića

Ivan Dodig posve je neočekivano promijenio svoj plan priprema za početak prvoga Grand Slam turnira sezone Australian Opena. Dodig je u srijedu snage odmjerio s Čehom Tomašom Berdychom i izgubio nakon dobivenog prvoga seta, a rezultat je bio 4:6, 6:2, 6:3. U noći sa srijede na četvrtak igrat će protiv Kanađanina crnogorskih korijena Miloša Raonića. Inače, hrvatski tenisač je u posljednji trenutak "uskočio" na tradicionalnu tenisku ekshibiciju Kooyong Classic umjesto Japanca Keija Nishikorija koji je nekoliko sati prije nastupa otkazao zbog ozljede koljena i time doveo u pitanje nastup na Otvorenom prvenstvu Australije gdje je lani stigao do četvrtfinala. Do kraja tjedna 18. igrač svijeta i prvi reket Azije ići će na intenzivne terapije sa samo jednim ciljem, pokušati biti spreman za start u Melbourne Parku.

Inače, ovaj turnir se tradicionalno igra uoči Australian Opena i na njemu je nerijetko nastupao veliki broj svjetskih zvijezda. Iznimka nije niti ova 2013. godina. No, za ovu je godinu karakteristično da se i dogodio niz ozljeda tenisača zbog čega su predavani mečevi.

Prije Nishikorija turnir je zbog ozljede otkazao i Argentinac Juan Monaco zbog problema sa rukom, a danas je po jubilarni 25 puta meč predao Janko Tipsarević.On je ovoga puta predao "hrvatskom zetu" Cipraninu Marcosu Baghdatisu koji je u trenutku predaje vodio sa 6:1, 1:0.

Tipsarević je osvojio "Grand Slam",  što je u njegovom slučaju predaja meča u Londonu, New Yorku, Parizu i Melbourneu. Srpski tenisač znao je predavati mečeve i zbog upale grla (prošle godine u četvrtfinalu Pariza) samo tri poena od pobjede protivnika. Upravo zbog takvih poteza Tipsarević nije omiljen među teniskim navijačima, ali i kolegama.

U pitanju je ovaj put bila ozljeda zgloba, no vrlo brzo nakon meča je Tipsarević poslao poruku:

- Žao mi je svih, pogotovo navijača, ali vidimo se uskoro na Australian Openu - napisao je Tipsarević.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.