US Open: Ivan Dodig i Marin Čilić u 2. kolu, Petra Martić ekspresno ispala od braniteljice naslova!

Utorak, 28. kolovoza 2012. 00:00 Napisao/la  SC

1. kolo: Dodig (Hrvatska) - Moriya (Japan) 6:0, 6:1, 6:2 ; Martić (Hrvatska) - Stosur (Australija) 1:6, 1:6, Čilić (Hrvatska) - Matosevic (Australija) 5:7, 2:6, 6:4, 6:2, 6:4

Na startu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, hrvatski tenisač Ivan Dodig s lakoćom je svladao kvalifikanta Hiroki Moriya rezultatom 6:0, 6:1, 6:2, dok je Marin Čilić izbacio Australca Marinka Matosevica nadonknadivši 0:2 u setovima.

Čilić se dobro namučio na prvoj prepreci, uz 63 neforisrane pogreške, hrvatski tenisač probudio se tek u trećem setu. Ipak, proigrao je na vrijeme i u drugom kolu očekuje ga ogled protiv Nijemca Daniela Brandsa.

Očigledna razlika u kvaliteti osjetila se već u prvom setu kojeg je Dodig uvjerljivo pobjedio rezultatom 6:0 u gemovima. Dobra igra hrvatskog tenisača nastavila se i u drugom, a potom i u trećem setu gdje je Dodig ipak malo „popustio“ što je Japanac iskoristio da ugrabi tri skromna tri gema što je ujedno bilo sve što je uspio protiv raspoloženog Hrvata.

Za razliku od Dodiga koji je u prvom kolu dobio objektivno puno lakšeg protivnika, najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije bila te sreće. Braniteljica naslova, Australka Samantha Stosur za manje od sat vremena poslala je hrvatsku tenisačicu kući s posljednjeg ovosezonskog Grand Slam turnira.

Australka je slavila rezultatom dva nula u setovima, a Petri Martić nije preostalo ništa drugo već čestitati Stosur na uvjerljivoj pobjedi.

US Open, 1. kolo tenisači:

Ivan Dodig (Hrvatska) – Hiroki Moriya (Japan) 6:0, 6:1, 6:2

US Open, 1. kolo tenisačice:

Petra Martić (Hrvatska) - Samantha Stosur (Australija) 1:6, 1:6

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.