Marin Čilić preko Flavia Cipolla u drugo kolo Hamburga, Dodig se oprostio od Gstaada

Utorak, 17. srpnja 2012. 12:55 Napisao/la  SC

Flavio Cipolla (Italija) - Marin Čilić (Hrvatska) 3:6, 4:6 ;Lukasz Kubolt (Poljska) - Ivan Dodig (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić s lakoćom je rezultatom 2:0 u setovima pobijedio Talijana Flavia Cipolla te se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Hamburgu. Cipolla, inače 95. igrač svijeta pružio je tek lakši otpor Hrvatu koji je na ATP ljestvici točno 80 mjesta ispred njega. 

Meč između Marina Čilića i 29-godišnjeg Rimljanina trajao je tek jedan sat i 28 minuta što dovoljno govori o nadmoći i dominaciji najboljeg hrvatskog tenisača koji je nakon osvajanja ATP turnira u Umagu na najbolji mogući način započeo put ka osvajanju Hamburga.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u prvom kolu ATP turnira u švicarskom Gstaadu od Poljaka Lukasza Kubolta rezultatom 2:1 u setovima. Dodig je sjajno otvorio meč, poveo 1:0 u setovima, no onda je uslijedio neobjašnjivi pad.

Pri rezultatu 4:3 u drugom setu Poljak je napravio break te otišao na 5:3 da bi servisom osvojio set. Odlučujući treći set Poljak je započeo breakom za 1:0, hrvatski tenisač odmah je odgovorio breakom za 1:1, no Kubolt je imao još aseva u rukavu, napravio je novi break za 2:1 potom servirao za 3:1 te na koncu novim breakom riješio pitanje pobjednika  (4:1). Dodig je pokušao dostići Poljaka, no 80. igrač svijeta preiskusan je da bi propustio priliku mirno završiti meč u svoju korist.

U drugom kolu Lukasz Kubolt snage će odmjeriti sa Španjolcem Marcelom Granollersem, inače nedavnim protivnikom Marina Čilića u finalu ATP turnira u Umagu.

 ATP turnir Hamburg Njemačka, 1. kolo:

Flavio Cipolla (Italija) - Marin Čilić (Hrvatska) 3:6, 4:6

ATP turnir Gstaad Švicarska, 1. kolo:

Lukasz Kubolt (Poljska) - Ivan Dodig (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.