Goran Ivanišević: U moje vrijeme u 30. godini već si bio starac

Utorak, 22. studenog 2022. 08:35 Napisao/la  SC
Ivanišević i Đoković
Ivanišević i Đoković

Novak Đoković osvojio je Torino i na najbolji način završio turbulentu godinu:

- Nitko ne zna kako je bilo biti dio njegova tima ove godine, kako je njemu bilo, koliko je bilo zahtjevno i teško. Svako od nas iz tima na sebe je uzeo dio tereta, jer smo iskreno osjećali da je to naša dužnost prema njemu i vidjeli ste kakvim je impresivnim tenisom okončao ovu priču. Pritisak je sastavni dio tenisa, ali ne ove vrste koji smo mi imali. Nismo mogli ništa planirati, niti se normalno pripremati. Te malo možeš, pa malo ne smiješ igrati, pripremaš se za turnire na kojima ti onda nije dopušteno niti da se pojaviš. Čekali smo US Open, pa na kraju ipak nije mogao ići, ali srećom dočekali smo barem lijepe vijesti iz Australije. To čekanje te  satire, kazao je Goran Ivanišević u razgovoru s talijanskim novinarima:

Trener najbolega tenisača na svijetu ovako vidi Novaka iduće godine:

- Trenira još žešće nego kada je imao 22 godine. Zato je još uvijek tako dobar i zato će biti još i bolji nego je sada. U moje vrijeme prestajao si igrati u 30., 31. godini, tada si već bio starac spreman za mirovinu. Ali sada se događaju nevjerojatne stvari. Pogledajte Federera do prije nekoliko godina, ili Rafu i Novaka sada, u kakvom su stanju u svojim godinama. U moje vrijeme nismo znali za dosta toga što se sada primjenjuje, a da se mogu vratiti, mnogo bih toga radio drugačije. A sada mogu samo Novaka gledati s divljenjem kako svakog dana dolazi na trening i što sve uspijeva izvesti na terenu. On i mnogi drugi tenisači iz ove ere zaista su čudesni sportaši, atlete i obožavam ih gledati, naglasio je Ivanišević.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.