Davidu Ferreru treći naslov u Aucklandu

Subota, 14. siječnja 2012. 19:52 Napisao  Marko Babić

Ferrer - Rochus 6:3, 6:4. Španjolacu je trebalo 94 minute za obranu naslova na Heineken Openu

 

Španjolac David Ferrer trebao je 94 minute za obranu naslova na ATP turniru Heineken Open u novozelandskom Aucklandu. Belgijac Olivier Rochus zaista nije imao puno šansi, pa konačnih 6:3 i 6:4 može smatrati pristojnim porazom. Ovom pobjedom Ferrer je stigao u društvo Onnyja Paruna i Roya Emersona koji su Auckland osvajali tri puta. Prvi nositelj u osmom međusobnom susretu porazio je šesti put Olivier Rochusa koji se jednom domogao breaka u ovom meču.

No, Ferrer je iskoristio svoje tri od četiri prilike, što je, uz 83 posto prvog servisa, bilo sasvim dovoljno za prilično uvjerljivu pobjedu i 12 naslov u karijeri.

 

- Mislim da smo u drugom setu igrali dobar tenis. Ključna razlika vjerojatno je bio moj prvi servis - rekao je Španjolac koji je u Melbourneu postavljen za petog nositelja a prvi mu je protivnik Portugalac Rui Machado.

ATP Heineken Open Auckland, finale: Ferrer (Španjolska, 1) - Rochus (Belgija) 6:3, 6:4.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.