ATP-Zagreb: Dodig u osmini finala protiv Karlovića, Veić ispao od Hassea

Srijeda, 06. veljače 2013. 20:47 Napisao/la  SC

Rezultati 1. kola: Flavio Cipolla (Ita) - Lukaš Lacko (Slk/8) 1:1 - predaja, Robin Haase (Niz) - ANTONIO VEIĆ (HRV) 2:6, 6:3, 6:3, Marcos Baghdatis (Cip/6) - Tobias Kamke (Njem) 6:7 (6), 6:2, 6:4, IVAN DODIG (HRV) - Benjamin Becker (Njem) 6:2, 7:6 (3)

Ivan Dodig plasirao se u osminu finala ATP turnira PBZ Zagreb Indoorsa. Pobjednik iz 2011. u prvom je kolu slavio protiv Nijemca Benjamina Beckera sa 6:2 i 7:6 (3). Antonio Veić je završio svoj nastup izgubivši od Nizozemca Robina Haasea s 2:6, 6:3 i 6:3.

Nakon nastupa u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu protiv Italije, Dodig se vrlo brzo prebacio sa zemljane na dvoransku podlogu te nije dopustio iznenađenje. Dodig je iskoristio Beckerov vrlo slab ulazak u susret te mu dva puta oduzeo servis za 6:2 u prvom setu nakon samo 29 minuta igre.

Kod rezultata 1:1 u drugom setu Dodig je mogao riješiti dvoboj, ali nije iskoristio nijednu od pet lopti za još jedan break. Do kraja dvoboja nijedan igrač nije stigao u priliku oduzeti servis suparniku pa je o pobjedniku odlučivao tie-break. U odlučujućoj igri Nijemac je poveo s 2:0, ali do kraja dvoboja hrvatski tenisač osvojio je sedam od posljednjih osam poena i tako stigao do pobjede nakon sat i 22 minute igre.

Dodig tijekom meča nije morao spašavati nijednu break loptu u čitavom susretu, a ukupno je izgubio samo 12 od 56 poena na svojem početnom udarcu. Za ulazak u četvrtfinale Dodig će igrati protiv Ive Karlovića, koji je u utorak slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom je prije dvije godine na Australian Openu bolji bio Dodig.

Antonio Veić poražen je u prvom kolu od Nizozemca Robina Haasea s 2:6, 6:3, 6:3 za sat i 38 minuta igre. Veić je pružio dobar otpor favoriziranom Nizozemcu, inače 58. igraču svijeta, dobio je prvi set, ali Haase je u preostala dva seta radio manje pogrešaka. Lošinjaninu Veiću ovo je bio peti uzastopni nastup u Zagrebu, a najveći uspjeh postigao je 2009. godine nastupom u četvrtfinalu. On je za ovaj turnir dobio pozivnicu organizatora, kao i Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u utorak također ispali s turnira.

- Deset dana sam praktički ležao, trenirao sam samo pola sata u ova dva dana, a zahvalio bih se organizatorima koji su mi omogućili da igram u srijedu, a ne u utorak. Šteta poraza, bio je to baš dobar meč u kojem sam ja u prvom setu izgledao sjajno, a on loše, da bi mi u preostala dva seta Haase oduzeo servis na samim počecima. To je odlučilo, kao i njegov servis na koji sam u dva zadnja seta uzeo valjda dva poena, objasnio je Veić, 126. tenisač svijeta, koji ove godine još čeka na svoju prvu ATP pobjedu.

- Mislim da ipak napredujem u svakom smislu, smireniji sam i vjerujem da mogu do kraja godine ući među 100. Sada idem na nekoliko turnira u Južnoj Americi na zemljanim terenima. Na zemlji za mene sve izgleda dobro, najavio je Antonio, kojeg su pri kraju meča jako iznervirala dvojica gledatelja, koji su otvoreno navijali za Nizozemca, očito zbog klađenja.

- To je sramota, u Hrvatskoj otvoreno navijati protiv hrvatskog tenisača zbog kladionice. To nigdje nisam doživio osim u Hrvatskoj, kazao je Veić. Haase u drugome kolu ide petog nositelja, Slovaka Martina Kližana.

Od zagrebačkoga turnira se oprostio i osmi nositelj Slovak Lukaš Lacko, koji je kod rezultata 1:1 u prvome setu zbog bolova u leđima predao dvoboj Talijanu Flaviju Cipolli. Osminu finala izborio je pobjednik iz 2007. i šesti nositelj Cipranin Marcos Baghdatis, koji je sa 6:7 (6), 6:2 i 6:4 slavio protiv Nijemca Tobiasa Kamkea. U četvrtak meč drugoga kola igra prvi nositelj Marin Čilić protiv Slovenca Grege Žemlje.

Rezultati susreta 1. kola: Flavio Cipolla (Ita) - Lukaš Lacko (Slk/8) 1:1 - predaja, Robin Haase (Niz) - ANTONIO VEIĆ (HRV) 2:6, 6:3, 6:3,Marcos Baghdatis (Cip/6) - Tobias Kamke (Njem) 6:7 (6), 6:2, 6:4, IVAN DODIG (HRV) - Benjamin Becker (Njem) 6:2, 7:6 (3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.