Medvedev nadigrao Đokovića i rekao da je pobijedio najvećeg tenisača svih vremena

Ponedjeljak, 13. rujna 2021. 06:42 Napisao/la  SC

Đoković propustio osvojiti sva četiri turnira u kalendarskoj godini i  21. Grand Slam u karijeri

Đoković i Medvedev
Đoković i Medvedev

Danil Medvedev pobijedio je u finalu US Opena Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4!

Ruski tenisač osvojio je prvi Grand Slam u karijeri, a Đoković ostao prikraćen za povijesni rezultat.

Da je pobijedio, srpski tenisač osvojio bi sva četiri najveća turnira u kalendarskoj godini, što je jedini Rod Laver uspio učiniti 1969. godine.

Đoković je isto tako propustio priliku osvojiti 21. Grand Slam i time postao najbolji svih vremena, za sada je izjednačen s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, sva trojica osvojila su po 20 turnira.

Medvedova fantastična igra i Đokovićevo mentalno opterećenje uvjerovali su vrlo uvjerljivu pobjedu ruskog tenisača, nakon dva sata i 17 minuta Medvedev je iz trećeg pokušaja pobijedio u finalu jednog Grand Slama.

Izgubio je finale US Opena 2019. od Rafaela Nadala i ove godine finale Australian Opena od Đokovića.

U devetom međusobnom susretu, Rus je četvrti put pobijedio.

- Prvo bih se htio ispričati tebi i tvojim navijačima, znam kroz što si prolazio danas. Čestitam ti na svemu što si napravio ove godine. Nikad to nisam rekao, ali za mene si ti najveći tenisač u povijesti. Želim zahvaliti i svom timu, svima koji su gledali. Roditeljima, obitelji, sestri. Hvala vam jer nije jednostavno osvojiti Grand Slam i presretan sam što ste mi pomogli na ovom putu. Hvala i vama, navijači. Danas ste bili uz Novaka, ali to je bilo razumljivo. Dali ste mi puno energije kroz ova dva tjedna, nije bilo lako. Na kraju, danas je treća godišnjica braka mene i moje supruge. Tijekom turnira nisam joj mogao dati dar, a nakon polufinala razmišljao sam kako nemam vremena naći dar ako izgubim, moram ga osvojiti. Volim te, Daša, kazao je Medvedev.

- Prvo bih htio čestitati Danilu. Čudesan meč, čudesan turnir. Ako je itko zaslužio Grand Slam, to si ti. Bravo, apsolutno. Hvala timu, sjajni su. Imamo sjajne dečke na touru, siguran sam da ćeš ponovno biti na ovom mjestu. Razmišljao sam što ću vam reći u oba scenarija. Moram reći, iako nisam pobijedio, najsretniji sam čovjek na svijetu jer ste vi učinili da se osjećam posebno. Dirnuli ste me, nikad se nisam ovako osjećao u New Yorku. Volim vas, hvala vam na svemu što ste učinili za mene. Volim vas i vidimo se uskoro, rekao je Đoković suznih očiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.