Borna Ćorić: Pozivnica iz Umaga jako mi je bitna u ovom trenutku

Ponedjeljak, 20. lipnja 2022. 13:00 Napisao/la  SC
Borna Ćorić: Pozivnica iz Umaga  jako mi je bitna u ovom trenutku

- Rok za prijave igrača za ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag još nije prošao, no već sad možemo reći da ćemo imati izuzetno jako natjecanje. To jamče imena igrača s kojima je dolazak na turnir dogovoren, pa kad kažemo da ćemo uživati u pravom teniskom spektaklu onda je jasno što to znači, rekao je, među ostalim, na druženju s novinarima Tomislav Poljak, direktor umaškog ATP turnira, uoči njegova 32. izdanja koje je ove godine na rasporedu od 22. do 31. srpnja. Susret s novinarima upriličen je na igralištima HTK Zagreb, najtrofejnijeg hrvatskog teniskog kluba, koji je prije nekoliko dana osvojio šesti uzastopni naslov državnog prvaka, ujedno i dugogodišnjeg suorganizatora umaškog ATP turnira.

Do sada je potvrđen dolazak najveće teniske zvijezde u usponu i branitelja umaškog naslova Španjolca Carlosa Alcaraza (7. na aktualnoj ATP listi), Talijana Jannika Sinnera (13.) i Danca Holgera Runea (29.), a popis velikih imena za sada zaokružuju hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić i osvajač Umaga 2016., Talijan Fabio Fognini.

- Izuzetno mi je drago što ću ponovno nastupiti u Umagu. Uvijek kažem da mi je to jedna od najdražih destinacija u profesionalnom tenisu. U ovako jakoj konkurenciji nikome neće biti lako ostvariti plasman u završnicu turnira, ali se nadam dobrom ostvarenju na putu povratka nakon ozljede. Zahvaljujem organizatoru na pozivnici i vidimo se u Umagu, rekao je Borna Ćorić, koji je zbog ozljede ramena bio prisiljen napraviti dugu stanku. U nedjelju je osvojio ATP Challenger u Parmi, ali je stigao na druženje s novinarima.

- Pozivnica mi je jako bitna u ovom trenutku. Kad sam posljednji put nastupio na turniru bilo mi je žao što nisam ostvario bolji rezultat, a nadam se da ću to sada nadoknaditi. Posljednjih mjesec i pol dana treniram maksimalno i to je dobar znak, rekao je Ćorić.

U organizacijskom smislu, sve je već spremno za početak 32. izdanja jedinog hrvatskog ATP turnira.

- Ponosni smo što će se ove godine u objektima Plave Lagune organizirati 32. izdanje umaškog ATP Turnira. Zahvaljujemo kolegama iz HRT-a koji će i ove godine producirati mečeve i osigurati da prelijepe slike Umaga budu emitirane u više od 120 zemalja u svijetu. Pored profesionalnih ATP tenisača u Umagu će na pratećim turnirima tenis igrati više od 500 rekreativnih tenisača. Održat će se treće izdanje Umag Stars Opena, HEP-i Turnir, novinarski turnir i tradicionalni VIP turnir. Nastavlja se i tradicija održavanja ITF turnira tenisača u kolicima. Osim vrhunskog tenisa tijekom turnira u Umagu će se organizirati Taste Istria zona u kojoj će se moći kušati birana vina i ostale istarske delicije i odličan program elektronske, pop i dance glazbe, među kojima su Feede Le Grand, W&w i DJ Antoine, rekla je Arlen Brozić, predsjednica Izvršnog odbora turnira.

Direktor turnira Tomislav Poljak je dodao:

- Bornin povratak ide dobro, nadamo se da će mu ići još bolje, a nama je drago da smo mu mogli pomoći u toj priči, dodao je Tomislav Poljak.

- Imamo trojicu najmlađih velikih talenata svjetskog tenisa, svi su vrhunski igrači, sadašnjost i budućnost svjetskog tenisa. Izuzetno smo sretni zbog toga i veselimo se turniru.

Ulaznice za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) već su u online prodaji, a za Grand Stand kupovat će se u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Više detalja o načinu kupovine dostupno je na poveznici https://www.croatiaopen.hr/hr/ulaznice-i-smjestaj/ulaznice-2022/.

Novosti o turniru možete pratiti na društvenim mrežama turnira i na stranici www.croatiaopen.hr, a smještaj za vrijeme turnira potražiti na web stranici www.plavalaguna.com, naslovnog sponzora i vlasnika licence ovog prestižnog turnira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.