Borna Ćorić srušio Rafaela Nadala i izborio treće kolo Masters 1000 turnira u Cincinnatiju

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. 09:03 Napisao/la  SC

Nisam u posljednje dvije godine igrao na velikoj pozornici, pred ovoliko gledatelja. Samo sam se veselio ovom meču. Sad kad sam pobijedio, osjećam se pomalo ludo, izjavio je hrvatski tenisač

Borna Ćorić
Borna Ćorić

Borna Ćorić izborio je plasman u treće kolo Masters 1000 turnira u Cincinnatiju pobijedivši trećeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadsala 7:6 (9), 4:6, 6:3, nakon dva sata i 51 minute igre. 

 Bio je to peti dvoboj Ćorića i Nadala u kojem je hrvatski tenisač ostvario treću pobjedu i drugu u Cincinnatiju, gdje je od Španjolca bio bolji i 2016.

Ćorić (ATP - 152.) je prvi set osvojio u dramatičnom 'tie-breaku' nakon što je zbog kiše, pri vodstvu Nadala 5:4, dvoboj prekinut na sat vremena.  

Španjolac je prvi došao do 'breaka' i poveo 4:3 u drugom setu, a prednost je obranio i odveo meč u treći set, u kojem je hrvatski tenisač apsolutno dominirao. 

- Ovo je bilo vrlo, vrlo posebno. Nisam u posljednje dvije godine igrao na velikoj pozornici, pred ovoliko gledatelja. Samo sam se veselio ovom meču. Sad kad sam pobijedio, osjećam se pomalo ludo, izjavio je Ćorić na terenu, odmah po završetku dvoboja u kojem je Nadalu oduzeo priliku za povratak na prvo mjesto pojedinačne ATP ljestvice.

Ćorića u trećem kolu čeka još jedan španjolski suparnik, Roberto Bautista Agut (ATP - 19.).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.