Novak Đoković ostao bez vize, srpskog tenisača čeka deportacija

Petak, 14. siječnja 2022. 09:04 Napisao/la  SC

Đoković veći dio svjetske i australske javnosti okrenuo protiv sebe zbog neodgovornog ponašanja nakon što mu je 16. prosinca utvrđen pozitivan test na koronavirus

Novak Đoković ostao bez vize, srpskog tenisača čeka deportacija

 Novak Đoković opet je ostao bez vize za ulazak u Australiju.

Ministar imigracija Alex Hawke iskoristio je diskrecijsko pravo i najboljem tenisaču na svijetu ukinuo vizu iako je sudskom odlukom usvojena njegova žalba na prvu odbijenicu.

Đoković se opet žalio, očekuje se negativna odluka australske vlade.

Ministar Alex Hawke u priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

Dok se čekala Hawkeova odluka, u Australiji se stvarala atmosfera deportacije, većina javnog mnijenja podržava ovakvu odluku australske vlade što znači da Đokovićeva žalba ima malo šanse.

Ovog puta riječ je o političkoj, a ne o sudskoj odluci.

Đoković je veći dio svjetske i australske javnosti okrenuo protiv sebe zbog neodgovornog ponašanja nakon što mu je 16. prosinca utvrđen pozitivan test na koronavirus.

Nakon toga Đoković se bez zadrške pojavljivao u javnosti i putovao u Španjolsku zbog čega su istrage pokrenule španjolske vlasti.

Đoković je priznao da je intervju s francuskim L'Equipom vodio zaražen čime je izazvao negativne reakcije većine australske i svjetske javnosti i stvorio prepostavku za ovakvu odluku autralske vlade.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.