Australian open: Tereza Mrdeža na korak do plasmana u glavni turnir

Petak, 11. siječnja 2013. 10:52 Napisao/la  SC

Australian Open, tenisačice, kvalifikacije, 3. kolo: Mrdeža - Glushko 0:6, 6:4, 6:3

Jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za prvi ovogodišnji Grand Slam turnir Australian Open u Melbourneu Tereza Mrdeža izborila je plasman u posljednje kolo.

Nakon što je u prvom kolu slavila protiv Ruskinje Irine Hromačeve, Mrdeža je u drugom kolu bila bolja i od Izraelke Julije Glushko. Mrdeža je slavila s 0:6, 6:4 i 6:3. 

Nakon lošeg otvaranja i izgubljenog prvog seta bez ijednog osvojenog gema, Mrdeža je u nastavku susreta uspjela preokrenuti rezultat. Za osvajanjeg drugog seta bila joj potrebno čak pet breakova, a u odlučujućem, trećem setu tri puta je oduzela servis Izraelki.

Za ulazak u glavni turnir Australian Opena Mrdeža će igrati protiv 113 igračice svijeta Mađarice Grete Arn. Dosad je u karijeri Mrdeža jednom nastupila na Grand Slamu, no ispala je u prvom kolu US Opena.

Australian Open, tenisačice, kvalifikacije, 3. kolo: Mrdeža - Glushko 0-6, 6-4, 6-3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.