Dodig i Čilić pobjedama nad Tsongom i Rosolom izborili četvrtfinale ATP turnira u Londonu

Četvrtak, 14. lipnja 2012. 18:44 Napisao  Milan Kosanović

Ivan Dodig (Hrvatska) - Jo Wilfreed Tsonga (Francuska) 7:6, 3:6, 7:6, Marin Čilić (Hrvatska) - Lukas Rosol (Češka) 7:6, 6:2

Hrvatska će u Londonu imati dva predstavnika u četvrtfinalu 711 tisuća eura vrijednog turnira. Plasman u četvrtfinale izborili su Ivan Dodig i Marin Čilić pobjedama nad Francuzom Tsongom odnosno Čehom Rosolom. 

Hrvatski tenisač Ivan Dodig u trećem kolu došao je do velike pobijede nad petim tenisačem svijeta Francuzom Tsongom. Dodig je slavio rezultatom 2:1 u setovima, a zanimljivo je da je prvi i treći set hrvatski tenisač pobijedio u tiebreaku.

Nakon dva sata i 25 minuta igre Ivan Dodig zasluženo se plasirao u četvrto kolo turnira te utišao brojne kritičare koji su ga prozivali da ne može spojiti dvije pobjede na jednom ATP turniru. Hrvatski tenisač u Londonu je spojio tri pobjede u nizu, a posljednja je svakako od velike važnosti jer Dodig je u trećem kolu pobijedio "krupnu ribu".

S druge strane Marin Čilić nije imao previše posla s 101. igračem svijeta koji je najboljeg hrvatskog tenisača namučio tek u prvom setu u kojem je Čilić slavio u tiebreaku. U četvrtfinalu Ivan Dodig snage će odmjeriti sa 77. igračem svijeta Amerikancem Samom Querryem dok Marina Čilića očekuje sraz s pobjednikom meča Loo Yen - Tipsarević. 

 

ATP single London, treće kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska) - Jo Wilfreed Tsonga (Francuska) 7:6, 3:6, 7:6

Marin Čilić (Hrvatska) - Lukas Rosol (Češka) 7:6, 6:2 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.