HRVATSKA - MAROKO Zlatko Dalić imao je vremena mjesecima pripremati se za utakmicu koja će biti neizvjesnija nego što se čini u hrvatskim najavama

Srijeda, 23. studenog 2022. 09:34 Napisao/la  SC

Dejan Lovren očekivano  dobio prednost pred Josipom Šutalom i Martinom Erlićem, koji nikada nisu igrali velike utakmice u velikim natjecanjima

Zlatko Dalić imao je vremena mjesecima pripremati se za utakmicu koja će biti neizvjesnija nego što se čini u hrvatskim najavama

Hrvatska danas (11) počinje natjecanje na SP-u utakmicom protiv Maroka.

Zlatko Dalić imao je vremena mjesecima pripremati se za utakmicu, što je prednost svakih izbornika na velikim natjecanjima u odnosu na trenere momčadi u ligaškim natjecanjima.

Nakon nekoliko mjeseci analiza nepoznanica ne bi smjelo biti na objema stranama, što znači da danas sve ovisi o tonusu igrača.

Dalić će prema svemu sudeći utakmicu početi u sastavu: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić, Modrić - Vlašić, Perišić, Kramarić.

Dejan Lovren izborio je mjesto startera zbog iskustva i karaktera.

Iako stoper Zenita nije standardno igrao u zadnjem ciklusu Lige nacija, očekivano je dobio prednost pred Josipom Šutalom i Martinom Erlićem, koji nikada nisu igrali velike utakmice u velikim natjecanjima.

Lovren prema mentalnom sklopu ne može zakazati u pristupu, što je njegova jedina prednost.

Jedina nepoznanica u početnoj postavi je Marcelo Brozović!

Veznjak Intera sigurno će istrčati mali maraton, problem je što dugo nije igrao, a od njegove forme ovisi ritam igre bez obzira što način igre određuje Luka Modrić.

Ostalo je poznato, ova hrvatska generacija najviše je deficitarna u napadu budući da je Dalić u Katar doveo samo jednog napadača (Budimir), koji prema referencama spada u kategoriju klasičnog prvog napadača u ligama petice.

Bruno Petković i posebice Marko Livaja nemaju takvih natjecateljskih podržaja u Dinamu i Hajduku da bi se točno moglo znati što mogu napraviti u delima sa stoperima najboljih reprezentacija.

Maroko je tradicionalno jedna od najboljih afričkih reprezentacija, momčad je sastavljena od nekoliko vrhunskih igrača (Ackhraf, Ziyech, En Nesyri, Hakimi...), sve najbolje afričke reprezentacije davno su dosegnule taktičku razinu najboljih europskih reprezentacija...

Utakmica će biti neizvjesnija nego što se čini u hrvatskim najavama o osvajanju svjetskog prvenstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.