Zlatko Dalić: Belgija je ipak klasa više od Maroka i Kanade

Srijeda, 30. studenog 2022. 14:56 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska u četvrtak igra protiv Belgije:

- Odlučujuću utakmicu za prolazak igramo protiv druge momčadi svijeta, bili su četiri godine prvi, sjajna su repezentacija. Da smo birali, ne bismo izabrali ovu utakmicu da bude odlučujuća. Očekujemo tešku utakmicu. Nećemo se zavarati s njihovim lošim prezentacijama. I njima je utakmica ključna, žele proći grupu. Mi smo spremni, idemo to riješiti u svoju korist. Neće biti lako, ali nećemo igrati na bod koji bi nam bio dosta da prođemo. Igra na bod donese nešto lošega, moramo igrati kako smo igrali protiv Kanade. Digli smo ljestvicu igre i to moramo sačuvati, odigrali smo dobru utakmicu protiv Kanade, svi su dali svoj doprinos. Nema razloga da bilo što mijenjamo u postavi, ali još imamo jedan trening pa ćemo donijeti odluku, kaže izbornik Zlatko Dalić i naglašava:

- Bit će teže nego protiv Maroka i Kanade. Belgija je ipak klasa više od Maroka i Kanade, za nas je to još teži ispit, govori Dalić.

Izbornik je otkrio neke projekcije utakmice:

- U pripremi očekujemo da će Lukaku početi utakmicu. Njihov se način igre tada mijenja. On će primati lopte okrenut leđima golu i sačuvati je, priključivat će se De Bruyne i Hazard, to će biti njihov način igre. Budemo li se s njime hrvali, bit će teško. Ali, pametno pokrivanje bit će jako važno. Lukaku nije igrao puno u zadnje vrijeme, ali takav igrač je uvijek opasan. Čvrst, jak, dobar na lopti, težak za naše stopere. Ako ga dobro udvojimo, riješit ćemo pola posla, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.