Novinarka glasovite britanske televizije unatoč zabrani podržala LGBTQ+ populaciju

Ponedjeljak, 21. studenog 2022. 21:48 Napisao/la  SC

Harry Kane najavio je prije zabrane da će nositi traku, kapetana engleske reprezentacije zamijenila Alex Scott na oduševljenje engleske javnosti

Novinarka glasovite britanske televizije unatoč zabrani podržala LGBTQ+ populaciju

Čudno se Svjetsko prvenstvo počelo igrati u Kataru, za sada se najmanje priča o nogometu.

Odmah nakon što su iranski reprezentativci demonstrativno šutjeli tijekom intoniranja državne himne i svijetu poslali poruku što misle o iranskom režimu, nakon utakmice između Engleske i Irana (6:2) na naslovnicam je osvanula fotografija novinarke Alex Scott.

Scott se u izravnom javljanju s terena pojavila s trakom oko ruke kojom je podržala LGBTQ+ populaciju!

Time je izravno prekršila pravilo koje je FIFA uvela neposredno pred početak prvenstva, krovna organzacija zabranila je kapetanima momčadi da nose trake u duginim bojama kojima su htjeli podržati obespravljenju društvenu skupinu u Kataru.

Harry Kane najavio je prije zabrane da će nositi traku u utakmici protiv Irana, kapetana engleske reprezentacije zamijenila je Alex Scott na oduševljenje engleske javnosti.

Osim što je Scott odmah od organizatora doživjela kritike zbog smione geste, lako je moguće da bude sankcionirana.

Najveći problem za Katar predstavlja činjenica da je Scott novinarka BBC-a, glasovita britanska televizija jedna je od najutjecajnih na svijetu.

BBC uvijek promiče engleske svjetonazore, pa bi eventualna sankcija mogla samo još više pojačati animozitete prema katarskom kršenju ljudskih prava.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.