Nizozemska pobijedila SAD na krilima dvojice braniča

Subota, 03. prosinca 2022. 18:04 Napisao/la  SC

Amerikanci su uspjeli smanjiti slučajnim i efektnim pogotkom, pojačati su pritisak, imali su  polušansi

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries

Nizozemska je prvi četvrfinalist Svjetskog prvenstva!

Nizozemci su pobijedili SAD u na tipičan način, prepusttili su loptu Amerikancima i čekali pogreške, što je posebno došlo do izražaja u drugom poluvremenu.

Nakon što su Nizozemci postignuli dva pogotka do odmora, u drugom dijelu Amerikanci su morali preuzeti veći rizik.

Nekoliko nizozemskih kontri nisu završile učinkovito, Amerikanci su uspjeli smanjiti slučajnim i efektnim pogotkom, pojačati su pritisak, imali su Amerikanci polušansi.

U nizozemskog junaka prometnuo se Dumfries, koji je dvaput asistirao, kod 2:1 spriječio je pogodak na gol-crti i na kraju je postigao pogodak koji je otklonio sve dvojbe.

Budući da je Blind postigao pogodak i asistirao, Nizozemci su u polufinale ušli na neobičan način: na krilima dvojice braniča!

Nizozemska  igra protiv pobjednika utakmice Argentina - Australija.

NIZOZEMSKA: Noppert, Timber, van Dijk, Ake (90+3 de Ligt), Dumfries, De Roon (46 Bergwijn), De Jong, Blind, Klaassen (46 Koopmeiners), Gakpo (90+3 Weghorst), Depay (82 Simons)

SAD: Turner, Dest (75 Yedlin), Zimmerman, Ream, Robinson (90+2 Morris), Musah, Adams, McKennie (67 Wright), Weah (67 Aaronson), Ferreira (46 Reyna), Pulisic

Utakmica četvrtfinala: 3:1 (Depay 10, Blind 45+1, Dumfries 81/Wright 76)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.