Katarska vlada popustila, FIFA dopustila nošenje simbola LGBT

Četvrtak, 24. studenog 2022. 18:26 Napisao/la  SC

Njemačka, Engleska, Danska, Nizozemska, Belgija, Wales i Švicarska sve su jače počele pritiskati organizatora prvenstva

 Nancy Faeser došla iz Njemačke s jasnom porukom
Nancy Faeser došla iz Njemačke s jasnom porukom

FIFA je popustila pod velikim pritiskom nekoliko moćnih europskih saveza, čelnici krovne organizacije dozvoliti su unošenje zastava i simbola LGBT populacije na tribine.

Zbog kršenja prava LGBT populacije, njemački i danski savezi namjerno su počeli krišiti zabrane i zazivati bojkot, danski savez otišao je tako daleko da je najavio odlazak reprezentacije iz Katara i istupanje iz članstva.

FIFA je zabranama udovoljila katarskim zakonima prema kojima su homoseksualne zabranjene, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino popustio je pod pritiskom prije svega njemačke ministrice Nancy Faeser, poznato je da je moćna Njemačka glavni sponzor FIFA-e i posebice UEFA-e.

Na kraju je i katarska vlada morala popustiti da se svjetsko prvenstvno ne bi pretvorilo u politički poligon, Njemačka, Engleska, Danska, Nizozemska, Belgija, Wales i Švicarska sve su jače počele pritiskati organizatora prvenstva.

FIFA je četvrtak savezima, koji protestiraju zbog kršenja LGBT prava poslala obavijet, da navijači smiju na stadionima nositi simbole ugrožene populacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.