Dejan Lovren: Kada sam dolazio u Katar, mislio sam da želim osvojiti prvenstvo!

Nedjelja, 20. studenog 2022. 11:24 Napisao/la  SC

Mislim da je to savršena pozicija za izbornika. Ima petoricu kvalitetnih stopera, svaki može igrati u prvih jedanaest, kaže Lovren

Dejan Lovren: Kada sam dolazio u Katar, mislio sam da želim osvojiti prvenstvo!
Foto: fifa.com

Dejan Lovren svjestan je svoje pozicije, izbornik Zlatko Dalić na pozicijama stopera ima veliki izbor:

- Mislim da je to savršena pozicija za izbornika. Ima petoricu kvalitetnih stopera, svaki može igrati u prvih jedanaest. Na njemu je odluka. Mi smo tu, borimo se, izbornik će odlučiti. Mislim da nikad do sad nismo imali ovoliku kvalitetu. Možemo biti sretni, naglašava Lovren, koji igra na trećem svjetskom prvenstvu:

- Kakav je osjećaj? Usporedio bih to kao s rođenjem djeteta, prvo, drugo, treće... Uvijek si jako sretan. Velika mi je čast što sam u tome uspio. Da mi je to netko rekao kad sam bio mali, ne bih mu vjerovao. Da, prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao sam 2009. godine protiv Katara, ne znam je li to neki znak… Vidjet ćemo, kazao je Lovren prije nego što se prisjetio zadnjega svjetskog prvenstva tijekom kojega je bio standardni igrač:

- Tada sam došao na prvenstvo poslije finala Lige prvaka. S negativnim emocijama, ali pun elana. Došao sam pun želje pokazati to s reprezentacijom. I dalje imam elan, želju i volju i smatram da svi dečki to imaju. Mislim da je prednost što sam iskusniji, znam što mi treba na treninzima i utakmicama. I dobro je i loše to što su prošle četiri godine. Dokle god ima elan, želju i volju, davat ću sve od sebe, govori Lovren i ističe sljedeće:

- Imamo sve što nam treba, samo to trebamo pokazati na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova. Treba se puno toga poklopiti, svi biti u svojoj najboljoj formi... Moja osobna misao, kad sam dolazio u Katar, bila je da želim osvojiti prvenstvo. Kad imaš vjere u sebe i u momčad, sve je moguće. Ako smo prije četiri godine bili tako blizu, zašto ne bismo mogli ponoviti. Tako sam rekao i nakon finala Lige prvaka kad smo 2018. izgubili od Reala, pa smo postali europski prvaci godinu dana poslije. U nogometu sve je moguće, samo treba vjerovati, zaključio je Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.