Junaka Ekvadora svijet pamti kao igrača koji je tijekom utakmice pobjegao policiji

Nedjelja, 20. studenog 2022. 22:47 Napisao/la  SC

Ennera Valenciju prije šest godina policija je za vrijeme utakmice čekala uz klupu za rezervne igrače, no on je odglumio ozljedu zbog koje je odvezen u bolnicu iz koje je netragom nestao 

Enner Valencia
Enner Valencia

Nogometaši Ekvadora pobijedili su Katar 2:0 na otvaranju Svjetskog prvenstva i lakoćom došli do prvih bodova.

Junak Ekvadora bio je Enner Valencia, 33-godišnji napadač igra jednu od svojih najboljih sezona u karijeri, dokazao je to dvama golovima na otvaranju prvenstva.

Enner Valencia nosi dres Fenerbahčea posljednje tri sezone, u nevjerojatnoj je formi, ove sezone u 12 utakmica postigao je 13 pogodaka. 

Odavno je u Ekvadoru dosegao status ikone, u 75 nastupa za svoju zemlju postigao je 37 golova, za Everton i West Ham igrao je i u Premijerligi, ali nogometni svijet ga ipak pamti po jednom nesvakidašnjem gafu,

Prije šest godina, na utakmici protiv Čilea u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Enner Valencia na nesvakidašnji je način bježao policajcima koji su ga na stadion došli uhititi.

Protiv Valencije je bila podignuta optužnica da duguje 15 tisuća eura alimentacije za dijete, iako se kasnije pokazalo da je sve obaveze uredno i na vrijeme izvršavao, policija je uoči utakmice došla na stadion s nalogom za uhićenje.

Prije početka dvoboja nisu ga uspjeli uhititi, pa su odlučili stati uz klupu za rezervne igrače i čekati da utakmica završi.

No, u 80. minuti susreta Valencia se ničim izazvan srušio na travnjak, sudac je prekinuo susret, pozvana je medicinska služba, situacija je djelovala vrlo dramatično budući da je napadač dobio i kisik, stavljen je na nosila i žurno odvezen u bolnicu.

Naravno da je iz bolnice odmah izašao i u ekspresnom roku napustio Ekvador čekajući da vlasti ponište uhidbeni nalog budući da za njega i nije bilo razloga.

Bijeg od policije ušao je u anale, u Ekvadoru mu to ionako nitko nije zamjerio budući se dokazalo da je nevino optužen.

Enner Valencia karijeru je započeo u ekvadorskom Emelecu, potom je jednu sezonu igrao za meksičku Pachucu, pa je četiri sezone nosio dres West Hama iz kojega je otišao u Everton.

Nakon Evertona tri je sezone nosio dres meksičkog Tigresa, od 2020. godine član je Fenerbahčea.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.