ZLATKO DALIĆ Zlatko Dalić: Kramariću je mjesto tamo gdje ja kažem, on je tamo najbolji!

Ponedjeljak, 28. studenog 2022. 10:02 Napisao/la  SC

Nezgodno mi je komentirati Belgiju, zaista cijenim i momčad koja je prije četiri godine bila brončana u Rusiji, kaže Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić dan nakon pobjede protiv Kanade okrenuo se utakmici protiv Belgije:

- Iskreno, iznenadile su me njihove dvije dosadašnje utakmice. Pogotovo prva protiv Kanade gdje su ušli malo lošije, ali ipak su na kraju izvukli pobjedu. Protiv Maroka su bili dominantni prije nego li su primili pogodak. Kad su krenuli na sve ili ništa, završio im je još jedan pogodak u mreži, međutim očekujem da će biti još bolji i motiviriraniji protiv nas. Mislim da je Belgija jedna reprezentacija koja je pet godina bila na vrhu, ima sjajnog izbornika, radi se o momčadi koja jako dobro poznaje nas, mi jako dobro poznajemo njih. Nije pametno da ja govorim o njihovom identitetu, ali znam da se radi o nekome tko nam može stvoriti puno problema. Nezgodno mi je komentirati Belgiju, zaista cijenim i momčad koja je prije četiri godine bila brončana u Rusiji. Neki su igrači sada stariji, naš je plus što se pojavilo nekoliko novih mladih lica, ali i Belgija i dalje ima kvalitetu i strašno respektiram izbornika Martineza. U zadnjih deset godina Belgija je samo nastavila rasti, drže odličnu poziciju na FIFA-inoj ljestvici i to je jedna ozbiljna reprezentacija koja je s razlogom tu gdje jest. Moramo zaboraviti na Kanadu, jer ako ne potvrdimo rezultat protiv Belgije, nismo ništa napravili. Na nama je da se odmorimo i pripremimo za najbitniju utakmicu. Ono što će biti jako važno je da nam vezni red bude na nivou, da imamo trku te da izbjegnemo neke sitne greškice koje bi naš protivnik mogao kazniti. Moramo se brzo otvarati za tranziciju bez crnih rupa u igri kao što nam se dogodilo protiv Kanade, kazao je Dalić koji je ovako prokomentirao utakmicu protiv Kanade nakon prespavane noći:

- Kad bi nabrajao sve stresne utakmice, ne znam gdje bih stao. Po meni je utakmica s Kanadom bila jesi ili nisi. Ne zanosimo se sada tim rezultatom, malo smo proslavili pobjedu i već jutros krećemo raditi s pripremama za Belgiju. Zaista smo sjajno odigrali jako dobro, toliko da smo trčali 120 kilometara, protiv reprezentacije koja slovio kao trkačka ekipa. Mi smo ih nadigrali, nadtrčali i jedna utakmica u kojoj smo bili dobri u svim segmentima igre. Bio nam je plan da počnemo s Livajom. Znali smo da je ozlijeđen pa je zato dobio sat vremena igre. Razmišljali smo kod rezultata 2:1 koga staviti unutra. Znali smo da ćemo s Petkovićem zadržati loptu, s Budimirom bismo dobili više agresivnosti, a nama toga nije trebalo i mislim da je Bruno dobro zamjenio Marka. Dobro je znati da imamo širinu kadra i da svatko može uskočiti kada treba, ističe Dalić.

Kao i uvijek, tajna svih uspjeha ove momčadi krije se u nogama trojice veznjaka svjetske klase, Kovačić, Brozović i Modrić nametnuli su Kanadi način igre:

- Vezni red je u pravoj formi. Igraju već neko vrijeme zajedno, Liga nacija je bila uigravanje za ovo prvenstvo. Teško je nadomjestiti Ivana Rakitića, ali Mateo Kovačić protiv Kanade je odigrao jednu od najboljih utakmica. Kada on krene okomito prema golu, teško ga je zaustaviti, a tako je bilo protiv Kanade, kada nam je nekoliko puta stvorio situaciju da idemo 4 na 3. Cijela je ekipa bila fantastična, a Andrej Kramarić i Mateo Kovačić možda su bili najbolji pojedinci, rekao je Dalić i znakovio dometnuo:

- Je li vam Kramarić i sad rekao da mu ne valja pozicija?! Novinari moraju bolje postavljati pitanja, stalno mu se postavlja upitnik oko pozicije. Mjesto mu je tamo gdje ja kažem i on je tamo najbolji, tvrdi Dalić.

Kanadski izbornik Herdman nije pružio ruku nakon susreta:

- Dva puta sam doživio da mi netko nije pružio ruku, mislim da je to nekakva osnovna kultura, ali ja se time ne planiram baviti. Ja to nisam napravio nikada u svojoj karijeri. Koliko sam vidio gospodin Herdman je sjajan trener, ima ambiciju i još je mlad... Naučit će, smatra Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.