Iranski nogometaši hrabrom šutnjom pokazali što misle o režimu u svojoj državi

Ponedjeljak, 21. studenog 2022. 15:22 Napisao/la  SC

U Iranu mjesecima traju prosvjedi kojima je povod bio brutalno ubojstvo 22-godišnje Mahse Amini, koja je stradala zbog nepravilnog nošenja hidžaba

Iranski nogometaši hrabrom šutnjom pokazali što misle o režimu u svojoj državi

Već drugoga dana Svjetskog prvenstva u Kataru svijetu je poslana snažna politička poruka!

Reprezentativci Irana odbili su pjevati nacionalnu himnu prije utakmice protiv Engleske, iranski nogometaši hrabrom su šutnjom pokazali što misle o režimu koji ne preže od nasilja nad slobodumnim ženama.

Kao što je poznato, u Iranu mjesecima traju prosvjedi kojima je povod bio brutalno ubojstvo 22-godišnje Mahse Amini, koja je stradala zbog nepravilnog nošenja hidžaba.

Šerijatska policija žestoko se tjednima sukobljava s prosvjednicima na ulicama većih gradova, ubijeno je više od 300 ljudi, na smrt je osuđeno oko 15.000 prosvjednika među kojima je najpoznatiji Ali Daei.

Najbolji iranski nogometaš svih vremena i bivši igrač Bayerna osuđen je zbog toga jer je državu optužio za nasilje nad demonstrantima.

Iranski reprezentativci sami su odlučili bojkotirati himnu svoje države, na tribinama su se također pojavile poruke podrške obespravljenim ženama.

Jasno da iranskim vlastima ovakva poruka nije dobro sjela, bit će zanimljivo vidjeti kako će se iranski igrači ponašati u nastavku prvenstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.