Sudi Hrvatskoj samo zato jer dolazi iz utjecajnih SAD-a

Nedjelja, 04. prosinca 2022. 10:02 Napisao  I. V.

Jedini razlog zbog kojega Amerikanac marokanskog porijekla sudi bilo koju utakmicu osmine finala jest da predstavlja utjecajnog domaćina idućeg svjetskog prvenstva

Sudi Hrvatskoj samo zato  jer dolazi iz utjecajnih SAD-a

FIFA je odlučila da će Ismail Elfath (40) suditi utakmicu između Hrvatske i Japana.

Elfath je tijekom utakmice između Portugala i Gane dosudio kazneni udarac za Portugal nakon duela Ronalda i Salisa u kojemu je iskusni portugalski uspio iznuditi prekršaj za najstrožu kaznu kao da se igrala utakmica u županijskim ligama.

Amerikanac je dosudio kazneni udarac nakon duela u kojemu intezitet dodira između Ronalda i Salisa nije bio jači od inteziteta naguravanja između ljudi u krcatim autobusima tijekom najvećih gužvi.

Elfath je odbio provjeriti situaciju na VAR-u, Ronaldo je postigao pogodak iz kaznenog udarca, Portugal je pobijedio (3:2),

- Veoma smo razočarani, posebno zbog penala. Do tog trenutka igrali smo dobru utakmicu. Mislim da je to bila pogrešna odluka. Ne znam zašto se nije pojavio VAR, nemam objašnjenja, rekao je Addo nakon utakmice.

Nogometni savez Gane zatražio je od FIFA-e da istraži Elfathove odluke, Ganci su uvjereni da su prevareni!

Nakon utakmice između Portugala i Gane u skupini, jedini razlog zbog kojega Amerikanac marokanskog porijekla sudi bilo koju utakmicu osmine finala jest da dolazi iz utjecajnih SAD-a, domaćina idućeg SP-a.

Inače, Elfath je s 18 godina došao u SAD iz Maroka, diplomirao je strojarstvo 2006. godine na Sveučilištu Texas u Austinu gdje i danas živi.

Od 2012. sudi MLS, od 2016. je na FIFA-inom popisu, sudio je na OI u Tokiju.

Video-snimku sporne situacije pogledajte   OVDJE

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.