Hrvatska - Maroko 0:0: Nemoć prve napadačke linije koja ovisi od Perišićeva učinka

Srijeda, 23. studenog 2022. 13:04 Napisao/la  SC

Budući da su obje momčadi više pazile da ne dožive poraze nego da pobjede, utakmica nije ponudila ništa vrijedno spomena

Jedina šansa na utakmici
Jedina šansa na utakmici

Hrvatska i Maroko odigrali su bez pogodaka utakmicu koja je prema očekivanjima trebala biti još neizvjesnija.

Budući da su obje momčadi više pazile da ne dožive poraze nego da pobjede, utakmica nije ponudila ništa vrijedno spomena.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Sosa je ubacio prizemno slijeva, Vlašić se pravodobno otvorio u ravni prve vratnice, loptu je skrenuo u vratara Bounoua.

Bila je to jedina izgledna prilika na utakmici na objema stranama.

Što se tiče igre, Maroko je u konačnici ostavio nešto bolji dojam nešto bržom igrom, posebice u prvom dijelu na desnom boku koji prema kapacitetima (Ziyech, Hakimi) spada u vrh svjetskog nogometa.

Bolja strana prve utakmice je jako dobra igra uže obrane i središnjega bloka, Marokanci nisu stvorili ni jednu izglednu priliku.

U tako suzdržanoj utakmici napadačka moć uvijek više ovisi o individualnoj kvaliteti igrača nego o kvaliteti napadačke igre momčadi.

Zabrinjava nemoć prve napadačke linije koja godinama ovisi isključivo od Perišićeva učinka, a Perišić je u duelima s Hakimijem bio nevidljiv.

Posebice zabrinjavaju neuspjeli hrvatski izlasci na zadnju liniju s loptom nakon nekoliko neočekivanih tehničkih pogrešaka marokanske momčadi u pas-igri.

MAROKO: Bounou, Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui (60 Attiat-Allal), Ounahi (82 Sabiri), Amrabat, Amallah, Ziyech, Boufal (65 Abde), En Nesyri (82 Hamdallah)

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić (79 Majer), Vlašić (46 Pašalić), Perišić (90 Oršić), Kramarić (71 Livaja)

Skupina F, 1. kolo: Maroko - Hrvatska 0:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.