Gianni Infantino nema ništa protiv toga da Sjeverna Koreja postane domaćin SP

Nedjelja, 20. studenog 2022. 11:45 Napisao/la  SC
Gianni Infantino nema ništa protiv toga da Sjeverna Koreja postane domaćin SP

Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, održao je dugački monolog u kojemu je pretežito držao moralne lekcije europskim medijima, koji žestoko kritiziraju FIFA-u zbog toga što se SP igra u Kataru.

- Svaka država ima pravo da bude domaćin. Ako Sjeverna Koreja želi biti domaćin nečega... Prije nekoliko godina sam bio tamo, te sam htio provjeriti jesu li spremni da organizuju Svjetsko prvenstvo za žene zajedno sa Južnom Korejom. Nisam bio uspješan, ali otišao bih još stotinu puta ako bi to nešto promjenilo. Samo aktivnim djelovanjem možemo donijeti promjene. Moramo težiti ka ispunjenju našeg cilja, a to je ujedinjenje svijeta oko najvažnije sporedne stvari na svijetu, rekao je Infantino.

Inače, Infantino je personifikacija korupcije, njega su doslovno izmislili Sepp Blatter i Michel Platini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.