Francuze uoči osmine finala najviše brinu Robert Lewandowski i jedanaesterci

Subota, 03. prosinca 2022. 15:03 Napisao/la  SC
Hugo Lloris
Hugo Lloris

Iako Francuzi uoči utakmice osmine finala protiv Poljske najviše razmišljaju o Robertu Lewandowskom, izbornik Didier Deschamps poziva na oprez kada je čitava momčad u pitanju.

- Dosta su se branili tijekom ovog prvenstva, ali njima takva igra odgovara. Međutim, oni su izrazito ofenzivna momčad, pogledajte samo njihov napad, rekao je Dechamps.

Poljski vratar Wojciech Szczesny jedan je od najzaslužnijih što su se Poljaci plasirali u osminu finala, obranivši kaznene udarce Salemu Al Dawsariju i Lionelu Messiju u dvobojima grupne faze protiv Saudijske Arabije i Argentine. Kroz svoju karijeru 32-godišnji vratar troinskog Juventusa obranio je 26 od 87 kaznenih udaraca, što samo ukazuje da će Francuzi silno željeti izbjeći raspucavanje s bijele točke.

Za razliku od Poljaka, francuski vratar Hugo Lloris ima značajno lošiji učinak kad su u pitanju obranjeni jedanaesterci - samo 16 od 108. 

- Analizirali smo izvođenje jedanaesteraca, ali tu postoji i psihološki faktor, kao i način na koji se ti udarci izvode. Neki su vratari bolji, ali ako ćemo biti potpuno usredotočeni od početka do kraja, imamo dovoljno oružja za pobjedu prije jedanaesteraca, smatra Lloris, koji bi se u nedjelju trebao izjednačiti s rekorderom Lilianom Thuramom sa 142 nastupa za "trikolore".

Dvoboj Francuske i Poljske igra se u nedjelju od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.