Belgijski igrači mentalne karakteristike izoštrili u svlačionicama najboljih svjetskih klubova

Četvrtak, 01. prosinca 2022. 10:01 Napisao  I. V.

U žiži zanimanja danas ipak neće biti belgijske zvijezde nego Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić

Modrić i De Bruyne, dvojica najboljih veznjaka na svijetu
Modrić i De Bruyne, dvojica najboljih veznjaka na svijetu

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (16) igra protiv Belgije.

Što se tiče kalkulacija, s belgijske strane sve je jasno: Belgiju samo pobjeda vodi u osminu finala!

Teoretska mogućnost da Belgija neodlučenim rezultatom zauzme na kraju drugo mjesto u skupini spada u sferu fantastike, Hrvatska neodlučenim rezultatom sigurno ide dalje.

Nije svejedno zauzeti prvo ili drugo mjesto u skupini koja se križa sa skupinom u kojoj će Španjolska izvjesno biti prva.

Kalkulacije uvijek podsvjesno utječu na pripreme utakmice iako je svima jasno da Hrvatska danas ne može kalkulirati, praktično nije moguće igrati na neodlučeno protiv momčadi koja mora pobijediti.

Zlatko Dalić znao je današnji početni sastav odmah nakon što je završila utakmica protiv Kanade, protiv Belgije utakmicu će početi: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Perišić - Livaja.

Prognozama se nezahvalno baviti, treba podsjetiti da je Belgija godinama pri vrhu FIFA-ljestvice isto kao što je jasno da najbolji belgijski igrači (Hazard, Lukaku, De Bruyne...) na ovom Svjetskom prvenstvo igraju ispod objektivnih mogućnosti.

Zbog toga su se u belgijskoj svlačionici razigrale sujete, ali pogrešno bi bilo svađe između belgijskih igrača shvatiti kao štetne za momčad kao što se provlači u većini medija.

Najbolji belgijski igrači redom su nabrijani likovi koji su mentalne karakteristike izoštrili u svlačionicama najboljih svjetskih klubova, a tamo nema mjesta za slabiće koji se boje utakmice protiv Hrvatske.

Naprotiv!

Utakmica protiv Belgije bit će potpuno drugačija od utakmica protiv Maroka i Kanade, Hrvatska danas igra objektivno najtežu utakmicu u skupini, Belgija igra nogomet na višoj razini od Maroka i Kanade i kada ne igra dobro.

U žiži zanimanja danas ipak neće biti belgijske zvijezde nego trojica hrvatskih nogometnih velikana, sadržaj današnje utakmice najviše ovisi o tome kako će igrati Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

Da bi Hrvatska pobijedila Belgiju, njih trojica današnju utakmicu moraju odigrati na višoj razini nego što su igrali utakmicu protiv Kanade

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.