Utakmica između Nexea i Zagreba prekinuta zbog napada na delegata!

Nedjelja, 07. travnja 2024. 23:43 Napisao/la  SC
Utakmica između Nexea i Zagreba prekinuta zbog napada na delegata!

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Najveći derbi hrvatskog rukometa kojeg su mnogi očekivali s velikim nestrpljenjem, nažalost je prekinut sedam sekundi prije kraj prvoga dijela pri vodstvu Zagreba 16:9 zbog napada na službenu osobu susreta, delegata Antu Josića. Epilog je to nečega što se ne pamti u hrvatskom rukometu i što zaslužuje najoštriju osudu.

Inače, Zagreb je dominirao susretom od samog početka. Nexe je nepunih 30 minuta triput imalo izjednačenje (1:1, 2:2 i 4:4). Zagrebaši su do prve osjetnije prednosti stigli pri rezultatu 3:7. I uspjeli su to držati bez većih poteškoća. U posljednje četiri minute napravili su niz od četiri pogotka za redom i pobjegli na velikih sedam razlike (9:16). Posebno inspirativan u tom dijelu bio je Timur Dibirov koji je postigao 7 pogodaka iz 7 pokušaja.

Nažalost, u vjerojatno posljednjem napadu domaćina, nakon što su suci pokazali na 7 metara, došlo je do ogromne nervoze na klupi Nexea, brojnih prigovora, a na kraju i napada u prolazu Marka Bezjaka na delegata Antu Josića. Nakon što mu je ukazana prva pomoć na terenu, a zatim i u svlačionici, donesena je odluka o prekidu susreta. O svim ostalim detaljima izvijestit ćemo vas čim dobijemo očitovanje službenih osoba susreta, stoji u obavijesti.

RK Nexe na svjoj stranici objavio je sljedeće priopćenje:

Najveći hrvatski rukometni derbi trajao je samo 29 minuta i 54 sekunde. Iako je sve ukazivalo da će to biti istinski praznik rukometa koji je započeo druženjem u Fun zoni ispred dvorane, utakmica je prekinuta Naime, nakon prodora Melića koji je pod prekršajem uspio postići pogodak, suci su dosvirali sedmerac na što je burno reagirala publika u prepunoj našičkoj sportskoj dvorani. S ovom se odlukom sudaca nije složio ni Fahrudin Melić koji je zbog prigovora zaradio isključenje, pa je atmosfera u dvorani dodatno proključala. U gužvi koja je oko zapisničkog stola Marko Bezjak je u prolazu na klupu ramenom zakačio delegata utakmice Antu Josića koji se sruši na pod. Do njega je odmah priskočila liječnička služba i nakon što se pridigao otpratila u svlačionicu. Prekid je trajao više od pola sata nakon čega je donesena odluka da se utakmica prekida pri rezultatu 9:16.

Zaista nesvakidašnja situacija u fantastičnoj atmosferi u kojoj su navijači obje momčadi bodrili svoje igrače i prava je šteta da utakmica nije odigrana do kraja, bez obzira na končani ishod. Konačnu odluku o ishodu ove utakmice donijet će Hrvatski rukometni savez.