Utakmica između Nexea i Zagreba prekinuta zbog napada na delegata!

Nedjelja, 07. travnja 2024. 23:43 Napisao/la  SC
Utakmica između Nexea i Zagreba prekinuta zbog napada na delegata!

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Najveći derbi hrvatskog rukometa kojeg su mnogi očekivali s velikim nestrpljenjem, nažalost je prekinut sedam sekundi prije kraj prvoga dijela pri vodstvu Zagreba 16:9 zbog napada na službenu osobu susreta, delegata Antu Josića. Epilog je to nečega što se ne pamti u hrvatskom rukometu i što zaslužuje najoštriju osudu.

Inače, Zagreb je dominirao susretom od samog početka. Nexe je nepunih 30 minuta triput imalo izjednačenje (1:1, 2:2 i 4:4). Zagrebaši su do prve osjetnije prednosti stigli pri rezultatu 3:7. I uspjeli su to držati bez većih poteškoća. U posljednje četiri minute napravili su niz od četiri pogotka za redom i pobjegli na velikih sedam razlike (9:16). Posebno inspirativan u tom dijelu bio je Timur Dibirov koji je postigao 7 pogodaka iz 7 pokušaja.

Nažalost, u vjerojatno posljednjem napadu domaćina, nakon što su suci pokazali na 7 metara, došlo je do ogromne nervoze na klupi Nexea, brojnih prigovora, a na kraju i napada u prolazu Marka Bezjaka na delegata Antu Josića. Nakon što mu je ukazana prva pomoć na terenu, a zatim i u svlačionici, donesena je odluka o prekidu susreta. O svim ostalim detaljima izvijestit ćemo vas čim dobijemo očitovanje službenih osoba susreta, stoji u obavijesti.

RK Nexe na svjoj stranici objavio je sljedeće priopćenje:

Najveći hrvatski rukometni derbi trajao je samo 29 minuta i 54 sekunde. Iako je sve ukazivalo da će to biti istinski praznik rukometa koji je započeo druženjem u Fun zoni ispred dvorane, utakmica je prekinuta Naime, nakon prodora Melića koji je pod prekršajem uspio postići pogodak, suci su dosvirali sedmerac na što je burno reagirala publika u prepunoj našičkoj sportskoj dvorani. S ovom se odlukom sudaca nije složio ni Fahrudin Melić koji je zbog prigovora zaradio isključenje, pa je atmosfera u dvorani dodatno proključala. U gužvi koja je oko zapisničkog stola Marko Bezjak je u prolazu na klupu ramenom zakačio delegata utakmice Antu Josića koji se sruši na pod. Do njega je odmah priskočila liječnička služba i nakon što se pridigao otpratila u svlačionicu. Prekid je trajao više od pola sata nakon čega je donesena odluka da se utakmica prekida pri rezultatu 9:16.

Zaista nesvakidašnja situacija u fantastičnoj atmosferi u kojoj su navijači obje momčadi bodrili svoje igrače i prava je šteta da utakmica nije odigrana do kraja, bez obzira na končani ishod. Konačnu odluku o ishodu ove utakmice donijet će Hrvatski rukometni savez.


 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.