SP u rukometu: Španjolci deklasirali Srbiju, Slovenci i Mađari uvjerljivo do četvrtfinala

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 23:46 Napisao/la  SC

1/8 finala: Španjolska - Srbija 31:20, Slovenija - Egipat 31:26, Mađarska - Poljska 27:19

Favoriti su svoj posao u osmini finala odradili prema planu i među osam najboljih na svijetu plasirali su se još domaćin Španjolska, reprezentacija Slovenije koja je još uvijek poput Hrvatske i Danske bez poraza te Mađarska koja je u nastavku slomila Poljake.

Slovenija se prvi puta u svojoj povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u rukometu. Slovenci su lakoćom apsolvirali Egipćane odlučivši pitanje pobjednika već u prvom dijelu utakmice. Za povijesni rezultat Slovenaca i pobjedu nad Egipćanima između ostalih su odlični bili Gorazd Škof, bivši vratar CO Zagreba i miljenik zagrebačke publike, koji je za Slovence obranio 14 udaraca Egipćana. Najefikasniji je bio Jure Dolenec sa šest zgoditaka, dok su po četiri dodali njegov imenjak Dobelšek te Miha Zvižej. Kod Egipta su najbolji bili Ahmed Mostafa, najbolji strijelac susreta s deset golova i Mohamed Mamdouh, koji je dodao pet golova.

Španjolci su još jednom pokazali da su im Srbi redovite mušterije i stigli su do ipak neočekivano lake pobjede od 11 pogodaka razlike. Istina tek u 10 minuti preko Victora Tomasa Španjolci prvi puta dolaze do dva pogotka prednosti (5:3). Uvodne minute nastavka donijele su nešto koncentriraniju igru Srbije koja preko Ilića, Nikčevića, Zelenovića i Mitrovića smanjuje svoj zaostatak na minus šest (16:22). Španjolska nekoliko minuta kasnije odlazi na sigurnih 26:18 netom prije još jednog izravnog isključenja u susretu. Ovoga puta s terena je udaljen srpski reprezentativac Mijajlo Marsenić. U posljednjih pet minuta dvoboja ulazi se pogotkom Toskića za 19:28, a utakmica završava sa 31:20 u korist dominantnih Španjolaca. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Albert Rocas sa sedam postignutih pogodaka, dok je na drugoj strani raspoložen bio Darko Stanić koji je upisao ukupno 12 obrana. Najbolji strijelac kod Srbije bio je Petar Nenadić sa četiri gola.

Mađari su u četvrtfinale ušli sjajnom igrom u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme obilježile su odlične obrane i brojni preokreti. Na veliki je odmor s pogotkom prednosti otišla reprezentacija Mađarske (10:9). Mađarska je realizirala 58 posto svojih šuteva (27/46), a napad je sa šest golova iz sedam pokušaja predvodio Gergo Ivancsik. Csaszar je šutirao 5/6, a po tri pogotka su zabili Laslo Nagy, Harsanyi, Mocsai i Szollosi. Vratar Mikler obranio je 12 lopti (38 posto) i nadmašio svog kolegu Szmala koji je skupio tek osam obrana (26 posto). Poljski napadači realizirali su tek 46 posto svojih napada (19/41), a raspoložen je bio tek Bartosz Jurecki s 5/5. Po tri pogotka zabili su Wisniewski i Kubisztal.

Rezultati 1/8 finala: Španjolska - Srbija 31:20, Slovenija - Egipat 31:26, Mađarska - Poljska 27:19

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.