SP 2021 Zlatko Horvat: Dižemo se iz utakmice u utakmicu

Četvrtak, 21. siječnja 2021. 19:53 Napisao/la  SC

Čeka nas teška utakmica, ali moramo vjerovati u sebe i dati sve od sebe. Argentina ima nekoliko vrlo dobrih igrača, upozorava hrvatski izbornik Lino Červar

David Mandić
David Mandić Foto: HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija uvjerljivom je pobjedom protiv Bahraina (28:18) otvorila nastup u drugom krugu.

Izbornik Lino Červar bio je zadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici došli do prve pobjede u Skupini II.

- Bila je velika angažiranost, bili smo motivirani, bila je jako pokretljiva sredina obrane, koja je imala dubinu i agresivnost. Imali smo dobra kretanja, prekršaji su bili pravovremeni, u napadu smo brzo rješavali situacije. Kada smo promijenili obranu malo smo pali, ali smo u drugom poluvremenu iznova kvalitetno odrađivali obranu i zaista možemo biti zadovoljni. Predstoji nam jedan vrlo bitan korak, treba igrati dalje, bit će još iskušenja, ali sada se treba fokusirati na Argentinu, kazao je Lino Červar, izbornik reprezentacije.

Hrvatski rukometaši protiv Argentine igraju u subotu (18 sati) pobjeda u toj utakmici praktički će značiti plasman u četvrtfinale.

- Odmorili smo malo igrače, uvježbavali smo obranu s mlađim igračima. Ovu utakmicu treba zaboraviti i koncentrirati se na Argentinu. Čeka nas teška utakmica, ali moramo vjerovati u sebe i dati sve od sebe. Argentina ima nekoliko vrlo dobrih igrača, kompletna su momčad, pokušat ćemo se za njih kvalitetno spremiti. No, moramo biti skromni i razumjeti da jedino borbom i velikim angažmanom možemo do pobjede.

Marin Šego je protiv Bahraina prikupio 14 obrana, proglašen je najboljim igračem utakmice, iako ne bi bilo nepravedno niti da je titula otišla u ruke Zlatka Horvata, koji je utakmicu okončao sa osam pogodaka.

- Netko se uvijek istakne, danas ja, sutra netko drugi. Ovo je ipak momčadski sport i najvažnije je da smo mi kao momčad dobro ušli u utakmicu, da smo je kontrolirali čitavo vrijeme i na kraju zasluženo pobijedili. Protiv Katara smo već igrali kvalitetno u obrani, sada se samo nastavilo. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je dobro uoči Argentine. Ta nam utakmica puno znači, otvara put ka četvrtfinalu, znamo šta nam ta utakmica nosi i dobro ćemo se pripremiti za nju, zaključit će Zlatko Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.