Željko Babić, novi izbornik rukometaša: Mislim da je bilo boljih trenera, ali ja sam izabran!

Ponedjeljak, 27. travnja 2015. 17:02 Napisao/la  SC

Goluža je napravio dobre stvari, dobre rezultate, da je bilo više sportske sreće danas ne bih bio tu, kaže Babić


Željko Babić, novi izbornik rukometne reprezentacije i njegov pomoćnik Pero Metličić predstavili su se na prvoj zajedničkoj pressici. Na presicu su došli i predsjednik HRS-a Sandi Šola, glavni tajnik Damir Poljak i Zoran Gobac.


- Želim sreću novom izborniku, našem bivšem kapetanu. Nemojte očekivati čuda u prvih 10 dana. On će imati samo jedan trening pred odlazak za Norvešku. Pred nama je dugačak put. Izbornik je najodgovornija osoba, on odgovara za rezultate. Koordinator odgovara meni, a ja odgovaram Nadzornom odboru. To je nova hijerarhija, rekao je Gobac.

- Odgovornost je velika, ali vjerujem u svoj rad, podršku ljudi koji su me izabrali. Mislim da je bilo boljih trenera, ali ja sam izabran. Ne zanimaju me novci, ne zanima me ugovor, želim biti uspješan. Novac nije presudan po pitanju moje karijere. Goluža je napravio dobre stvari, dobre rezultate, da je bilo više sportske sreće danas ne bih bio tu. Pet ili deset minuta njegove krive procjene i dogodilo se to što se dogodilo. On je sigurno htio da Hrvatska pobjeđuje, ali to je život trenera. Moja je obaveza unaprijediti hrvatski rukomet. Imamo reprezentaciju i strukture ispod A selekcije. Moram uspostaviti koncept koji će 2018. donijeti rezultate. Moja je obaveza kao trenera i mog tima da svojim radom stvorim prednost u odnosu na protivnike. Moram biti dobar trener da bi Hrvatska polučila dobre rezultate. Moja je procjena što bi momčad mogla taktički izvesti. Na prvom treningu smo radili neko novo kretanje na zonu koju igra Norveška. Hrvatska mora biti agresivnija u obrani. Predstavio igračima taktiku za Norvešku. Igrat ćemo agresivniju 6-0 obranu. Norveška, statistički gledano, igra dosta na crtu i to moramo zaustaviti. Moramo forsirati kontranapad, a ako se dogodi da se igrači umaraju ranije, malo češće ćemo raditi izmjene. Želio bih da Hrvatska igra brzo, da napada 57 minuta, da ne žuri i da čeka šansu, rekao je Babić

- Čast mi je što sam tu naravno u novoj ulozi. Zahvaljujem čelnicima Saveza, Ivanu, Željku što su me priključili stožeru. Uzbuđen sam, ali nemam strah. Mislim da svojim znanjem, ponašanjem i karakterom mogu pomoći. Reprezentacija je iznad svega. Mi smo usmjerivači. Mislim da mogu s normalnim razgovorom, ponašanjem utjecati na igrače, a što se tiče rukometa sa Željkom mogu neke stvari vidjeti koje smo možda propustili. Ako Bog da, vratit ćemo se na vrh. Imamo talentirane igrače, uz određeni koncept mislim da možemo postići rezultate, kaže Metličić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.