Hrvoje Horvat: Trenutačno jedva čekam vidjeti obitelj, a onda ćemo vidjeti što će biti

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 20:06 Napisao/la  SC

Treba nam sustav, trebamo svi puhati u isto jedro, jedino ćemo tako izaći iz krize i rezultatskih pobačaja, naglasio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije 

Hrvoje Horvat: Trenutačno jedva čekam vidjeti obitelj, a onda ćemo vidjeti što će biti
Foto: Screenshot

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobjedom protiv Bahraina zaključila je nastup na Svjetskom prvenstvu, izabranici Hrvoja Horvata na kraju su uvjerljivo slavili, iako je prvo poluvrijeme bilo daleko od onoga što se od njegovih izabranika očekivalo.

- Rezultat prvog poluvremena sve govori, primili smo pet golova previše da bismo kasnije mogli ući u lovljenje gol-razlike. Radili su nam problema u jedan na jedan igri, ali dečki su ostavili sve na terenu. Napadački smo dobro odradili utakmicu, obrambeno je moralo biti bolje ako smo željeli dvadeset razlike, rekao je Horvat.

Cilj uoči SP-a je bio četvrtfinale, no nastup je otvoren porazom od Egipta, tih devet golova zaostatka iz prve utakmice na kraju su promijenili sve.

- Dohvatili smo kvalifikacije za Olimpijske igre i to nam je bio fokus nakon Egipta. Osim prve utakmice, mislim da  smo odigrali dobar turnir, naša 5-1 zona bi trebala postati naš zaštitni znak u budućnosti, dugoročno možemo očekivati da nas to vrati u vrh svjetskog rukometa. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti, dodao je Horvat.

Naravno, deveto mjesto teško se može proglasiti uspjehom, otvorena su pitanja hoće li Horvat i nakon ovog prvenstva ostati izbornik i kako zaustaviti tu silaznu putanju.

- Trenutačno jedva čekam vidjeti obitelj, a onda ćemo vidjeti što donosi budućnost. Obećao sam neke stvari Ivanu Baliću, ali o njima ne bih govorio. Mi želimo igrati i boriti se za medalju. Treba imati i malo sreće. Izgubili smo jednu utakmicu, a bit ćemo deveti. Ovo prvenstvo nismo imali sreće. Treba nam sustav, trebamo svi puhati u isto jedro, jedino ćemo tako izaći iz krize i rezultatskih pobačaja. Treba vidjeti kako poboljšati hrvatsku reprezentaciju, zaključio je Hrvoje Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.