Španjolci znaju nešto više: Ivano Balić je otišao zbog svađe s izbornikom Slavkom Golužom

Srijeda, 16. siječnja 2013. 16:15 Napisao/la  SC

Hrvatsku bez Balića mogu zamisliti samo kad on bude imao 40 godina, kaže José Javier Hombrados

Ivano Balić na parketu nedostaje ne samo hrvatskim ljubiteljima rukometa. U obranu suigrača stao je i legendarni španjolski vratar, 40-godišnji José Javier Hombrados koji je Balićev suigrač u madridskom Atleticu.

- Hrvatsku bez Balića mogu zamisliti samo kad on bude imao 40 godina. Ili da ima slomljenu nogu. Riječ je o umjetniku rukometa, i dalje pokazuje koliki je majstor. I kad ne igra puno, ogromna je podrška. Donio je imidž klubu. Uz Dušejbajeva i Richardsona najbolji je u povijesti. Karabatić je tu negdje, ali Ivano je druga priča. S njim je hrvatski rukomet previše izgubiom rekao je bivši španjolski reprezentativac za Jutarnji list.

Balić se još nije ukazao na tribinama Caja Magice, to je nešto što sam svakodnevno serviraju u prijenosima iz Madrida. No, reprezentativci se u slobodno vrijeme viđaju s bivšim kolegom, popiju piće i jasno razgovaraju. O čemu, to nitko od Golužinih igrača "ne zna". Ponajmanje Goluža.

I nekadašnji vratar Španjolske razgovarao je s Balićem o reprezentaciji.

- Jasno da smo razgovarali. Znam situaciju. Balić je donio odluku da se oprosti od reprezentacije zbog svađe s izbornikom Golužom. Ta se odluka mora poštovati, no to je tragično za hrvatski rukomet, rekao je Hombrados.