SP U RUKOMETU

Hrvatska u polufinalu protiv Danske, Mađari poraženi

Srijeda, 23. siječnja 2013. 23:36 Napisao/la  SC

Četvrfinale: Danska - Mađarska 28:26 (18:11)

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Danske, koja je u četvrtfinalu očekivano pobijedila Mađarsku rezultatom 28:26. Jedno sjajno poluvrijeme bilo je dovoljno reprezentaciji Danske za pobjedu protiv Mađarske, na polovini susreta aktualni doprvaci svijeta imali su ogromnih 18:11.

Od samoga starta utakmice Danci su kontrolirali i igru i rezultat. Momčad Ulrika Wilbeka ušla je u susret serijom od 3:0 u uvodnim minutama, a Mađarska je na svoj prvi pogodak čekala gotovo osam minuta, a postigao je najbolji rukometaš naših susjeda Laszlo Nagy. Danci nakon toga opet sa tri manje serije lomi protivnike koje u utakmici u tim trenucima drže isključivo sjajni Nagy i srednji vanjski Gabor Csaszar. Nakon 20 minuta na semaforu svijetli velikih 10:5 za Dansku, no tek tada slijedi ono najbolje od nordijskih rukometnih čarobnjaka.

Najprije je pogodio Jesper Noddesbo, a zatim je tri vezana pogotka zabio i fenomenalni Hans Lindberg te je Danska pobjegla na ogromnih 13:5 a odmah potom i na 14:7. Do kraja poluvremena igralo se praktično gol za gol što je svakako više odgovaralo Dancima koji na odmor odlaze sa 18:11.

Nastavak je pogotkom otvorio ljevak Kasper Sondergaard, no, potom Mađari rade seriju od 4:0 i dolaze na 19:15. Nagy je tada još podigao razinu svoje igre što je djelovalo gotovo nemoguće, a Danci su počeli sve više griješiti i orjentirati se na obranu.Mađarska ubrzo dolazi na samo "minus tri"golom Gabora Csaszara za 25:22 na ulasku u zadnjih deset minuta utakmice.

Mađari su svoju igru doveli do granice fanatizma. Nagy i Csaszar sve uzimaju u svoje ruke i zabijaju tri vezana pogotka, no Dance "u plusu" drže Nikolaj Markussen, Lindberg i Eggert Jensen. Pogotkom Nagya u 59. minuti bilo je 27:26 za Dansku, ali onda odluku donosi odlični Henrik Molgaard, koji s igračem manje pogađa za konačnih 28:26.

Prva imena Danaca bili su fenomenalni Hans Lindberg s deset pogodaka iz isto toliko pokušaja te Anders Eggert Jensen, koji je dodao pet golova. Kod poraženih Mađara Laszlo Nagy i Gabor Csaszar s osam, odnosno četiri zgoditka nisu uspjeli spasiti svoju ekipu, dok su po četiri gola dodali još Harsanyi i Kornel Nagy.

Za Dance je također briljirao izvrsni vratar Landin Jacobsen s čak 18 obrana i 42 posto uspješnosti, dok su kombinirano mađarski vratari, Roland Mikler i Peter Tatari, "skinuli" 13 lopti pobjedničkoj momčadi Danaca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.