SP: Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih pobijedila Njemačku

Utorak, 04. srpnja 2023. 10:48 Napisao/la  HRS
SP: Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih pobijedila Njemačku

Uvjerljiv start imali su Hrvatski rukometaši na otvaranju Svjetskog prvenstva koje se igra u Kopenhagenu do 15. srpnja ove godine.

Savladali su reprezentaciju Njemačke rezultatom 28:19 i tako krenuli u borbu za svoju treću svjetsku medalju.

Od početka utakmice Hrvatska je bila opasnija i efikasnija ekipa, a tijekom cijelog susreta imali su prednost koju su uspjeli sačuvati sve do kraja.

Najbolji strijelci naše reprezentacije bili su Tomislav Bošnjak sa 7 postignutih pogodaka, Mateo Perak sa 6 i Leonardo Vučak sa 5, dok je igračem utakmice proglašen vratar Bruno Varšić. U strijelce su se još upisali Oliver Lušić, Florijan Kolarić, Jakov Kolarić, Patrick Radić, Ivan Pajić, Bruno Varšić i Vedran Jakovljević.

- Nakon dugih i teških priprema došla je ta prva utakmica koja je uvijek zahtjevna. Ušli smo malo u grču i sa nervozom, ali mislim da je pobjeda na kraju najvažnija. Vidjeli smo neke naše greške, vidjeli smo kako Nijemci igraju tako da se lakše možemo spremiti za drugi dio turnira. Vjerujem da je izbornik Mario Sirotić zadovoljan kao i mi igrači s ovom pobjedom koja će nam dati zamah za nastavak turnira, rekao je Oliver Lušić, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije gluhih.

Natjecanje se odvija po kružnom bod sustavu u kojem svaka reprezentacija igra protiv svake te ostvaruje dva boda za pobjedu, jedan bod za neriješen rezultat te nula bodova za poraz. Prve četiri momčadi ostvaruju prolazak u završnicu, a preostale četiri se bore za poredak.

Sljedeća utakmica na rasporedu trebala se igrati u utorak protiv Kameruna u 13 sati, međutim reprezentacija Kameruna se nije pojavila na natjecanju pa će utakmica biti registrirana pobjedom Hrvatske 10:0.

Naši reprezentativci imat će dva dana odmora, a u četvrtak ih očekuje ogled protiv reprezentacije Turske u 13 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.