Slavko Goluža uoči Makedonije: Treba biti iskren i reći da su šanse podjednake!

Utorak, 20. siječnja 2015. 14:13 Napisao/la  SC

 Moram istaknuti kako su sve reprezentacije loše startale na SP-u, ali se polako diže njihova forma, kaže izbornik Slavko Goluža 

Hrvatski rukometaši u srijedu (17) igraju protiv Makedonije, izravnog konkurenta za prvom mjesto u skupini. Nakon tri pobjede u utakmicama protiv protivnika, koji kvalitetom ne spadaju u vrh svjetskog rukometa, slijedi utakmica protiv reprezentacije koja svakoga može iznenaditi:

- Na Makedoniju ne treba puno trošiti riječi. To je skup igrača koji je tijekom cijele godine na okupu, momci dolaze iz dva kluba, Vardara i Metalurga. Znamo dobro da tijekom cijele godine dobro treniraju što im je velika prednost. Samo dva, tri igrača dolaze iz drugih klubova. Ono što me impresioniralo, ali me ne čudi kada pogledam tko ih trenira u Metalurgu, imaju sportsku disciplinu, tehničku i taktičku. Igrali su izvanredno protiv Tunisa, bila je to najbolja utakmica do sada što se njih tiče u posljednje dvije, tri godine. Imamo veliki respekt prema Makedoniji, znamo da će ući u utamkmcu nabrijani na nas, ipak je to balkanski derbi. Poštujemo ih, ali se ne bojimo nikoga, ulazimo opušteni i želimo odigrati najbolje što možemo. Šanse su nam, iskreno rečeno, podjednake. Očekujem nervoznu utakmicu. Pravi fajt! Svi se dobro poznajemo i nema tu puno skrivanja. Nijanse će odlučivati, možda jedan igrač ili vratar, zato sam rekao da su podjednake šanse, kaže izbornik Slavko Goluža.

O dosadašnjem tijeku prvenstva Goluža kaže sljedeće:

- Moram istaknuti kako su sve reprezentacije loše startale na SP-u, ali se polako diže njihova forma, izuzev Švedske naravno koja je jako dobra ekipa u krugu osam, devet reprezentacija koje će se boriti za vrh. Za razliku od prijašnjih prvenstava, suđenje se malo promijenilo, kriteriji su malo čudni. Ne bih volio da me se pogrešno shvati, suđenje je korektno. Igrači se polako privikavaju na te situacije i kontakte, sve će polako doći do izražaja, kako kvaliteta igrača tako i ostalo, kaže Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.