Ulrik Wilbek, danski izbornik: Ne mogu reći tko je favorit u večerašnjoj utakmici

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 23:39 Napisao/la  SC

 Polufinale SP-a: Hrvatska - Danska (21.30). Moramo se koncentrirati i misliti samo na sebe, ući u utakmicu kao i svaku drugu i ne razmišljati previše o protivnicima, kaže Slavko Goluža

Hrvatski rukometaši u petak od 21.30 protiv Danske kreću u lov na finale Svjetskog prvenstva. Nakon rapsodije u četvtfinalu protiv Francuske, olimpijskih i svjetskih prvaka,  izabranike Slavena Goluže u polufinalu očekuju europski prvak Danska. Goluža je u redovima Danske istaknuo Renéa Tofta Hansena i Henrika Tofta Hansena, dva igrača Danske čija visina premašuje 200 centimetara.  

- S njima su dosta dobili. Opasni su u polukontri, moramo obratiti pozornost i na šuteve izvana. Moramo se koncentrirati i misliti samo na sebe, ući u utakmicu kao i svaku drugu i ne razmišljati previše o protivnicima. Želimo ostaviti srce na parketu, rekao je Slavko Goluža.

Novih problema ozljeda zasad nema.

- To su sitne ozljede. Nitko se nije žalio na neke dodatne probleme, ustvrdio je Goluža.

- Barcelona je nešto posebno, smješteni smo tu na moru, blizu olimpijskog sela. Uvjeti su fenomenalni, ali to je sve po strani, nas zanima samo utakmica, ustvrdio je Goluža

Inače, Ulrik Wilbek, izbornik Danske, dobio je nagradu za najboljeg trenera u 2012. godini u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

 - Hrvatska ostvaruje dobre rezultate na velikim natjecanjima zahvaljujući Slavku Goluži. Ne samo da nisu izgubili utakmicu na Svjetskom prvenstvu, već su pobijedili Španjolsku i Francusku. Želimo pobijediti, ne mogu reći tko je favorit u ovoj utakmici, ustvrdio je Ulrik Wilbek.

- Jako poštujem Wilbeka i Dansku, ali vjerujem u svoje igrače, zaključio je Slavko Goluža.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.