Hrvoje Horvat: Mislim da je sve otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja pogriješio!

Nedjelja, 23. siječnja 2022. 21:22 Napisao/la  SC

Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Sigurno da nismo dobro spavali, ni ja ni dečki, kaže izbornik

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

 Hrvoje Horvat pokušao je smiriti tenzije dan nakon što je svojom izjavom o dežurnim kritičarima isprovocirao reakcije nekoliko velikih rukometnih imena.

Među njima prednjačio je Petar Metličić, komentator na RTL-u poručio je Horvatu da ode ako ne može podnijeti kritike i preuzeti odgovornost:

- Mislim da je to otišlo nepotrebno u krivom smjeru. Stvari koje su se odvijale ovih dana s covidom, s bolestima, sa situacijama da vam Hitne izvoze igrače iz svlačionice, naravno da to sve ostavlja traga i naravno da ja tu prestajem biti izbornik i postajem više otac tim igračima. Jednostavno sam malo htio dočarati u kakvoj situaciji i uvjetima mi ovdje radimo. Dečki dolaze zdravi, preko noći se zaraze, vraćaju se svojim obiteljima. I oni su nečiji očevi, oni su nečiji sinovi, tako da je to jednostavno s te jedne ljudske strane. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti, kazao je Horvat za HRT.

- Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Sigurno da nismo dobro spavali, ni ja ni dečki. Odigrali smo čvrst i dobar ogled, to želimo ponavljati i dalje. Ova situacija s covidom vas onemogući, promijenili smo četiri postave. Nadam se da ćemo barem ostati u ovoj postavi do kraja prvenstva pa da možemo nešto napraviti i stvoriti neki kontinuitet. Teško je pričati o nastupu na Euru, da izgubimo u finalu, ja bih to shvatio kao neuspjeh, jer si izgubio finale. Nije lako govoriti o ciljevima jer smo ovisili o puno nerukometnih stvari. Sretni i zadovoljni rezultatom i plasmanom sigurno ne možemo biti, ali izvlačili smo maksimum iz ove situacije te s tim možemo biti zadovoljni, zaključio je Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.