Luka Cindrić: Izbornik je inzistirao da ubrzamo igru, nadam se da ćemo to pokazati na terenu

Utorak, 23. srpnja 2024. 14:22 Napisao/la  SC
Luka Cindrić
Luka Cindrić Foto: screenshot

HRS je objavio sljedeću najavu:

Nakon 26 dana priprema i dva prijateljska susreta, hrvatska muška rukometna reprezentacija spremna odlazi na Olimpijske igre u Parizu. Od Preloga, 26. lipnja do Opatije i Zagreba iz kojega sutra lete za Pariz, igrači su “odvalili“ stotine kilometara trčanja, podigli bezbroj kilograma utega, odradili sate i sate čistih rukometnih treninga. Niti oni najstariji ne sjećaju se kada su pripreme bile tako jake, intenzivne i dugačke.

I svi su ih sjajno podnijeli. Osim manje ozljede kapetana Domagoja Duvnjaka ni jedan od 18 igrača koji su bili na pripremama nije propustio ni jedan trening. To je važno saznanje, jer potvrđuje njihovu silnu želju i ustrajnost da nastupaju na Olimpijskim igrama i Hrvatskoj vrate dio olimpijskog ponosa i slave.

Izbornik Dagur Sigurdsson je nakon prve faze priprema, odnosno susreta s Egiptom odredio 17 igrača koji idu u Pariz. Kao što je poznato, u zapisniku ima mjesta samo za njih 14. Trojica (Marin Jelinić, Filip Glavaš, Sandro Meštrić) će svoju prigodu čekati ukoliko dođe do nekakvih ozljeda. Izbornikova odluka da ide s po jednim lijevim i desnim krilom za mnoge je jako hrabra. Ne zaboravimo da smo u Ateni imali samo jednog kružnog napadača pa došli do zlata. Dagur Sigurdsson ima dovoljno trenerskog i olimpijskog iskustva; bronca s Njemačkom 2016. u Rio de Janeiru te 11. mjesto s Japanom, uz nove izborene Olimpijske igre s tom reprezentacijom, jasno svjedoče da je Hrvatska odabrala iskusnog stručnjaka koji zna kako voditi momčad u posebnim uvjetima, gjde se recimo pet susreta u skupini igra u samo devet dana. A tek onda dolaze najveći ispiti – četvrtfinale, polufinale i borbe za medalju.

Hrvatski post od olimpijskih medalja traje punih 12 godina. Ova generacija, koja se vraća na olimpijsku scenu nakon propuštenih Igara u Tokiju, uvjerena je da to može promijeniti. Način na koji su trenirali, podržavali jedan drugoga, hrabrili se, kao i spremnost da daju svaki atom snage, bude optimizam. Ova reprezentacija spoj je mladosti i iskustva. Na Olimpijskim igrama bili su samo Domagoj Duvnjak i to tri puta te Luka Cindrić jedanput. To je za mnoge nedostatak, ali strast i energija koju će donijeti tri 22-godišnjaka, sve to može nadoknaditi. Samo im treba vjerovati i pustiti ih da igraju bez pritiska.

To će biti šeste Olimpijske igre na kojima nastupa naša reprezentacija. Do sada smo propustili Sydney i Tokio, ali smo se dvaput okitili zlatom. A tu je i jedna bronca. Hrvatska je na svakim Igrama do sada bila u četvrtfinalu. Ne sumnjamo da će tako biti i u Parizu. Ukupno je odigrala 37 utakmica. Slavila je čak 29 puta i doživjela samo osam poraza. Ne sumnjamo da će se ona prva brojke promijeniti i da ćemo na kraju svi biti sretni i zadovoljni novim olimpijskim nastupom hrvatske reprezentacija.

Evo popisa hrvatske muške rukometne reprezentacije i delegacije za Olimpijske igre u Parizu:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE
MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB
ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER
NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
STRUČNI STOŽER:

DAGUR SIGURDSSON, IZBORNIK
DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER
VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA
ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT
DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.