SP 2021 HRVATSKA - ARGENTINA Lino Červar: Ne nasjedamo na ulogu favorita, dovoljno smo inteligentni da budemo oprezni i da ne budemo naivni

Subota, 23. siječnja 2021. 01:03 Napisao/la  SC

Moramo odigrati čvrsto, moramo diktirati igru i moramo imati savršenu taktičku disciplinu. Samo taj put odvest će nas u četvrtfinale, kaže hrvatski izbornik

Hrvatska muška rukometna reprezentacija
Hrvatska muška rukometna reprezentacija Foto: HRS

Pred hrvatskim rukometašima je druga utakmica u Skupini II Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Od 18 sati izabranike Line Červara očekuje susret s Argentinom u utakmici koja ima itekako velik ulog budući da će pobjednik praktički osigurati nastup u četvrtfinalu.

Argentina ne spada u svjetsku rukometnu elitu, daleko su od toga, ali definitivno nisu reprezentacija koju se može podcijeniti.

Hrvatski rukometaši mogu ponešto naučiti i iz prošlosti, znala je Argentina itekako namučiti Červarove izabranike.

- Respektiramo ih. Diego Simonet,  bitan igrač Montpelliera će odigrati protiv nas svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, to je igrač koji je prije dvije godine na Final Fouru proglašen najboljim igračem. Dakle, došla im je glava, a i bez nje su pobjeđivali. I time sam sve rekao. Imaju ambicioznu ekipu, nekoliko igrača koji mogu biti izuzetno opasni, odlični su u tranziciji i u stanju su kazniti svaku tehničku pogrešku, započet će Lino Červar.

Izbornik hrvatskih rukometaša smatra da je recept za pobjedu protiv Argentine vrlo jednostavan, odgirati u obrani onako kako se je igralo u prvih dvadestak minuta protiv Bahreina.

- Moramo odigrati čvrsto, moramo mi diktirati igru i moramo imati savršenu taktičku disciplinu. Broj tehničkih pogreški moramo svesti na minimum. Samo taj put odvest će nas u četvrtfinale, a to će onda biti jedna sasvim nova priča u kojoj mi više nećemo igrati pod pritiskom i stresom. Plasirati se među osam najboljih na svijetu je dovoljno, nije ono što mi hoćemo, ali ne može se podcijeniti, govori Červar.

Najtrofejniji hrvatski rukometni trener pritom ne želi prihvatiti da je njegova momčad favorit u ovoj utakmici.

- Ne nasjedamo na ulogu favorita, Južnoamerikanci su pokazali da su nezgodni. Dovoljno smo inteligentni i mudri da budemo oprezni i da ne budemo naivni, zaključio je Lino Červar.

Diego Simonet je pokretačka snaga Argentine, igrač kojega jako dobro poznaje hrvatski vratar Marin Šego budući da dijele svlačinicu u Montpellieru.

- Diego Simonet je velik profesionalac, motor njihove ekipe, o njemu mogu samo pohvalno govoriti. Dobio je jedan udarac pa nije igrao ovih nekoliko utakmica, ali mi je rekao da će za našu utakmicu biti spreman. Odličan igrač, odličan razigravač, dosta toga i sam rješava, nezgodan je u situaciji jedan na jedan, kompletan igrač. Ne znam koliko će ga momčad pratiti, ali on je definitivno najveća prijetnja. Međutim, vjerujem da ćemo biti pravi, spremni smo, nema razloga da ne budemo spremni. Uozbiljili smo se i bit će OK.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.