EURO 2022 Hrvoje Horvat: Nećemo se opterećivati utakmicom Francuske i Srbije, mi smo svoje napravili

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 20:02 Napisao/la  SC

Srbija ima odličnu momčad, puno jakih pojedinaca i mogu oni dobiti olimpijske pobjednike, ali nas ne mogu, rekao je Hrvoje Horvat nakon pobjede nad Ukrajinom

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat Foto: HRS

Hrvatska je svladala Ukrajinu i ostvarila drugu pobjedu na Europskom prvenstvu.

- Uvjerljivo smo slavili, ali ne mogu reći da pratimo neki plan. Uspeli smo otvoriti neke igrače u drugom poluvremenu, da zadržimo nešto svježine za Budimpeštu. Možemo se ovako krpati, nadam se da ćemo se uspjeti kompletirati i pojačati za utakmice drugog kruga, rekao je Hrvoje Horvat, izbornik reprezentacije.

Hrvatska pobjedom nad Ukrajinom nije osigurala plasman u drugi krug, još moraju čekati da završi utakmica između Francuske i Srbije.

- Poznata situacija. Srbija ima odličnu momčad, puno jakih pojedinaca i mogu oni dobiti olimpijske pobjednike, ali nas ne mogu. Dakle, nećemo se opterećivati time što će se dešavati, mi smo svoje napravili.

Bude li sve po planu Hrvatska će se ipak seliti u Budimpeštu.

- Dugoročne planove ne radimo, podvuć ćemo crtu, pokušat se prebrojiti i onda vidjeti što i kako dalje. Puno trenera ovdje kuka o poteškoćama pa kada momčadi bude teško onda se ona intuitivno preda. Mi nemamo izgovora, pokušavamo izvući maksimalno što možemo, ne žalimo se, rješavamo probleme u hodu i zato igramo dobro uza sve poteškoće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.