SP 2021 Hrvatski rukometaši pobijedili i Katar, u drugi krug prenose tri boda

Utorak, 19. siječnja 2021. 19:27 Napisao/la  SC
Marin Šego
Marin Šego

SKUPINA C, 3. KOLO

HRVATSKA - KATAR 26:24 (13:11)

Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja.

Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija)

HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 5, Duvnjak 1, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mandić, Jaganjac, Martinović 3

KATAR: Šarić, Abidi; Alkrad, Mabrouk, Madadi 4, Marzo 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4

Isključenja Hrvatska 8, Katar 4 minute. Sedmerci: Hrvatska 3 (1), Katar 6 (2).

 

Hrvatska  muška rukometna reprezentacija uspjela je drugom pobjedom zaključiti razigravanje u C skupini Svjetskog prvenstva u Egiptu, izabranici Line Červara u drugi će krug natjeacanja prenijeti tri boda.

- Tako se bori, svaka čast dečki, imate m..a, tako se bori, poručio je Lino Červar u posljednjem predahu minutu i pol prije kraja utakmice, kada je postalo jasno da će Hrvatska slaviti.

Hrvatska je pobijedila Katar 26:24, u utakmici koja je prelomljena u samoj završnici.

Hrvatska je povela 6:3, ali je izbornik Katara pozvao predah nakon kojega su suparnici povezali redove i uspjeli poravnati rezultat na 10:10.

No, hrvatski rukometaši uspjeli su održati prednost, ponajviše zahvaljujući vrataru Šegi, koji je u prvom poluvremenu obranio tri sedmerca Kataranima, u drugom je dodao još jedan obranjeni sedmerac.

Uspjeli su održati prednost i u nastavku utakmice, ali nakon teške utakmice u kojoj niti u jednom trenutku Červarova momčad nije imala pravo na opuštanje.

Marin Šego obranio je četiri sedmerca, Marino Marić postigao je pet pogodaka, jednog više postigao je Manuel Štrlek.

- Igralo se pod okolnostima u kojima nam nije išlo u prilog, čestitam dečkima, nisu odustali niti u jednom trenutku - rekao je Lino Červar

Hrvatska će drugi krug igrati u Kairu protiv Bahraina, Danske i Argentine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.