EP 2022 Hrvatski rukometaši današnjom utakmicom protiv Crne Gore počinju natjecanje u drugom krugu

Četvrtak, 20. siječnja 2022. 09:44 Napisao/la  SC

Hrvatska i Crna Gora igrale su tri utakmice na europskim prvenstvima, Hrvatska je pobijedila sve tri utakmice  u prvom krugu

 

Tin Lučin
Tin Lučin

 Hrvatski rukometaši današnjom (15.30) utakmicom protiv Crne Gore nastavljaju natjecanje na EP-u, drugi krug natjecanja počinje utakmicom protiv reprezentacije koja je iznenadila eliminacijom Slovenije:

- Imaju odličnog vratara, igraju agresivne obrane plitko, napadački imaju odlične šutere među kojima odskače Branko Vujović. Igraju kvalitetan rukomet. Visoki su i jaki, igraju sedam na šest, što dosad nije bio slučaj, a tu njihovi šuteri dolaze do izražaja. Prava momčad naših prostora koja voli “fight”. Bit će jako teška utakmica, ali vjerujem da smo individualno jači i da smo protiv svih ovdje favoriti, osim protiv Danaca i Francuza, kaže Ivan Čupić za SN.

Crnogorci peti put igraju na europskim prvenstvima, protiv Hrvatske su igrali tri utakmice u prvom krugu.

Hrvatska je triput pobijedila: u Norveškoj 2008. godine (34:26), 2014. godine u Danskoj (27:22) i prije dvije godine u Austriji (27:21).

Hrvatska u Skupini I igra još protiv Danske, Islanda i Nizozemske:

- Statistike i projekcije stoje tako kako stoje, ali ne razmišljamo ni o čemu dugoročno. Vidjet ćemo što će biti. Nezavidno je bilo što reći, jer ne znamo što će biti danas, kamoli dalje. Ne možemo se isključiti u nekoj utakmici, nemamo takav luksuz kao na prošlim natjecanjima, svaka utakmica nam je finale. Naše prvo finale je Crna Gora, naglašava Čupić.

SKUPINA I
Danska 2
Francuska 2
Island 2
Nizozemska 0
Hrvatska 0
Crna Gora 0

1. kolo - 20. siječnja
Danska - Island
Crna Gora - Hrvatska
Francuska - Nizozemska

2. kolo - 22. siječnja
Danska - Hrvatska
Crna Gora - Nizozemska
Francuska - Island

3. kolo - 24. siječnja
Island - Hrvatska
Crna Gora - Francuska
Danska - Nizozemska

4. kolo - 26. siječnja
Nizozemska - Hrvatska
Crna Gora - Island
Danska - Francuska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.