Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih osvojila zlato na EP u Zagrebu

Subota, 26. lipnja 2021. 22:12 Napisao/la  SC
Hrvatska reprezentacija gluhih
Hrvatska reprezentacija gluhih Foto: Jozo Čabraja/Katal Media

U posljednjoj utakmici Europskog rukometnog prvenstva gluhih, Hrvatska je savladala Rusiju 34:25!

Hrvatsku je s 12 golova predvodio Tomislav Bošnjak, koji je ujedno i najbolji strijelac prvenstva s 32 postignuta pogotka.

Srebrna medalja tako je pripala Rusiji, dok je brončanu medalju osvojila reprezentacija Srbije, koja je u pet odigranih susreta  ostvarila tri pobjede uz gol razliku + 22.

- Završilo je Europsko prvenstvo. Rezultat je bio izjednačen na početku, ali smo pokazali veću kvalitetu u obrani i u napadu. Posebno se istaknuo naš vratar, Žiga Bedenik, nakon serija obrana napravili smo nedostižnu razliku i održavali je do kraja. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa i da smo zasluženo osvojili naslov Europskih prvaka! Čestitao bih svim dečkima i Rusima na odličnoj utakmici, a ovim zlatom smo potvrdili naš rad i trud, rekao je Tomislav Bošnjak.

- Bila je ovo dobra utakmica, borili smo se čitavo vrijeme, bili smo na početku tu negdje, ali smo na kraju pokazali da smo bolja i kvalitetnija momčad. Sretni smo i ponosni na ovaj veliki uspjeh, a posebno nam je drago jer se natjecanje odvijalo na domaćem terenu, rekao je Marijan Turković.

Europsko rukometno prvenstvo gluhih se prvi put u povijesti održalo u Zagrebu. 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj sa osvojenih sedam olimpijskih medalja od kojih četiri zlatne, srebro i dvije bronce. 

Na Europskim prvenstvima sada imaju pet zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju dva zlata. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.